Web Analytics
Aleksić (NPS): Žao mi je što opozicija nije jedinstvena po pitanju izlaska na izbore - BetaRS

Aleksić (NPS): Žao mi je što opozicija nije jedinstvena po pitanju izlaska na izbore

Politika | 21.04.2024 | access_time 12:00
Aleksić (NPS): Žao mi je što opozicija nije jedinstvena po pitanju izlaska na izbore
Foto: Beta/Milan Ilić
Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je da mu je žao što opozicija nije jedinstvena oko izlaska na izbore zakazane za 2. jun, saopštila je danas ta partija.

Aleksić je u pisanoj izjavi ocenio da je neophodno boriti se kako bi bili ostvareni rezultati i naveo da je vlast prihvarila zahtev da svi lokalni izbori budu istog dana zato što je opozicija bila uporna i dosledna.

"Formiraće se nezavisna komisija koja će se baviti revizijom biračkog spiska, usvojiće se i zakon da oni koji su promenili prebivalište u poslednjih godinu dana neće moći da glasaju na novom već na starom prebivalištu. U pitanju su mali i sitni koraci koji treba da nas dovedu do konačnog cilja, a što se mene tiče, samo borba dovodi do rezultata", naveo je Aleksić.

Stranke okupljene u koaliciji "Srbija protiv nasilja" sastale su se u petak kako bi donele zajedničku odluku da li da izađu na beogradske izbore ili da ih bojkotuju.

Predlog o izlasku je stavljen na glasanje i podržalo ga je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok su protiv bili Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Srbija Centar i Zajedno. Nedoumicu je izazvao stav DS, koji je glasao protiv izlaska, ali su najavili da će podržati odluku većine.

Teme