Web Analytics
Badosa: Rekli su mi da ću moći da igram još samo nekoliko godina - BetaRS

Badosa: Rekli su mi da ću moći da igram još samo nekoliko godina

Tenis | Izvor: Beta | 23.04.2024 | access_time 12:45
Badosa: Rekli su mi da ću moći da igram još samo nekoliko godina
Španska teniserka Paola Badosa nagovestila je da bi mogla da završi karijeru, nakon što su joj lekari rekli da će biti komplikovano da nastavi da igra zbog problema sa povredama.

Badosa je pre dve godine bila druga teniserka sveta, ali su od tada počeli problemi sa povredama. Ona je zbog povrede leđa prošle sezone propustila tri od četiri grend slem turnira, a ove godine ispala je iz prvih 100 na WTA listi.

U martu je počela da prima injekcije kortizona kako bi joj se ublažili bolovi u leđima, ali Badosa nije sigurna koliko će moći da igra na najvišem nivou.

"U Indijan Velsu lekari su mi rekli da će biti vrlo komplikovano da nastavim karijeru. Rekli su da su te injekcije jedina opcija i da ću sa time morati da nastavim ako želim da igram još nekoliko godina. Pitala sam: 'Nekoliko godina, imam tek 26'. To je za mene veoma teško", rekla je Badosa za WTA Insajder, preneo je Jurosport.

"Za sada injekcije deluju. Bol je prisutan, a ponekad ne mogu čak ni da ga podnesem. Ovo je prvi put da pričam o tome i prilično sam uplašena. Rekli su da će to uspeti nekoliko meseci, ali moraćemo opet da proverimo i uplašena sam da ću ponovo morati na pauzu. Svakog jutra se budim u bolovima, a ponekad ne mogu da ih izdržim. Sada mogu i makar je to pozitivno", dodala je ona.

Badosa je rekla da će joj odgovarati da igra na šljaci, kao i na travi, ali da će imati problema u mečevima na tvrdoj podlozi.

Ove sezone je zbog povreda morala da preda tri meča, poslednji prošle sedmice u Štutartu, u trećem setu pri rezultatu 3:3 protiv Beloruskinje Arine Sabalenke.

Uprkos problemima sa povredama, Badosa je rekla da joj je cilj da se vrati među prvih 10 teniserki na WTA listi.

"Ono što me svakoga dana tera na borbu je ljubav prema ovom sportu. Oduvek sam htela da budem jedna od najboljih na svetu, da osvajam turnire i da igram protiv najboljih. Zbog toga sam ovde", dodala je ona.

Badosa ove nedelje igra na turniru u Madridu, gde je 2021. godine stigla do polufinala.

Teme