Web Analytics
Si Đinping predsedava simpozijumom o razvoju zapadnog regiona Kine u novoj eri - BetaRS

Si Đinping predsedava simpozijumom o razvoju zapadnog regiona Kine u novoj eri

Ekonomija | 24.04.2024 | access_time 08:40
Si Đinping predsedava simpozijumom o razvoju zapadnog regiona Kine u novoj eri
Kineski predsednik Si Đinping je naglasio dodatne napore za početak nove faze razvoja zapadnog regiona Kine gde su postignuti očuvanje životne sredine, veća otvorenost i visokokvalitetni razvoj.

Si, koji je takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije, to je izjavio 23. aprila dok je predsedavao simpozijumom o jačanju razvoja zapadnog regiona Kine u novoj eri.

Naglasio je potrebu promovisanja razvoja velikih razmera kroz otvaranje i modernizaciju otvaranja zapadnog regiona kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu.

Si je pozvao na promovisanje izgradnje novih kopnenih i morskih koridora u zapadnom regionu i duboko integrisanje regiona u izgradnju "Pojasa i puta".

Pozvao je na napore za promovisanje visokokvalitetnog razvoja pilot zona slobodne trgovine i aktivnu integraciju regiona u izgradnju jedinstvenog nacionalnog tržišta.

"Neophodno je usredsrediti se na razvoj karakterističnih povoljnih industrija, razvijati nove industrije u skladu sa lokalnim uslovima i ubrzati transformaciju i modernizaciju industrija u zapadnom regionu", rekao je. "Važno je ubrzati tehnološku transformaciju tradicionalnih industrija", dodao je.

Pozvao je i na izgradnju turizma i drugih uslužnih industrija, razvoj novih kvalitetnih produktivnih snaga u skladu sa lokalnim uslovima i istraživanje razvoja moderne proizvodnje.

Si je rekao da je neophodno ubrzati velike projekte zaštite i obnove ključnih ekosistema, ojačati zaštitu ekoloških resursa, povećati kapacitete prevencije i gašenja šumskih i travnatih požara i produbiti prevenciju i tretman zagađenja u ključnim oblastima i poljima.
Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT