Web Analytics
Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vetrovi udaraju u Srbiju - BetaRS

Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vetrovi udaraju u Srbiju

Politika | 24.04.2024 | access_time 11:20
Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vetrovi udaraju u Srbiju
Foto: Beta/Narodna skupstina Republike Srbije/Pedja Vuckovic

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se sa tog mesta truditi da se nastavi dijalog sa opozicijom, navodeći da vlast pokazuje da je nacionalni interes Srbije na prvom mestu.

"Treba da probamo da napravimo konsenzus bez obzira na političke razlike. Teški su dani, usred smo oluje, vetrovi sa raznih strana udaraju u Srbiju", rekla je Brnabić na TV Pinik, naglasivši da je potrebna unutrašnja stabilnost u najširem mogućem spektru.

Ona je rekla da joj nije cilj da ocrni celu opoziciju i zahvalila onima koji su došli na dijalog i bili spremni da se dogovore, jer se tako, istakla je, smanjuje tenzija u društvu.

Zahvalila je i doskorašnjem predsedniku Narodne stranke i nekadašnjem predsedniku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuku Jeremiću što se ponudio da pomogne oko rezolucije o genocidu u Srebrenici, iako se, kako je rekla, razlikuju u milion političkih pitanja.

Govoreći o usvajanju izmene zakona o lokalnim izborima, ona je navela da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao na vladajuće stranke da se napravi kompromis sa opozicijom, da se usvoji sve što se može usvojiti.

Teme