Web Analytics
Stanković (Novi DSS): Pokret Kreni Promeni ima pravo da proceni političke prilike - BetaRS

Stanković (Novi DSS): Pokret Kreni Promeni ima pravo da proceni političke prilike

Politika | 24.04.2024 | access_time 19:05
Stanković (Novi DSS): Pokret Kreni Promeni ima pravo da proceni političke prilike
prt.scr novidss.rs
Član predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Stanković je ocenio da današnja najava predstavnika "Kreni - Promeni "Save Manojlovića o izlasku tog pokreta, 2. juna na beogradske izbore, pokazuje da svako ima pravo da proceni kakve su političke prilike.

On je, za televiziju Nova S kazao  i da je Manojlović "odabrao trenutak kako će da manifestuje svoj politički stav" i da, kako je dodao, "tu nema šta više da kaže", saopštio je Novi DSS koji je ranije najavio da neće izaći na beogradske izbore.

Pokret "Kreni-Promeni" izlazi samostalno na beogradske izbore, saopštio je ranije danas Manojlović, koji će biti kandidat za gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, kada je veći deo opozicionih stranaka okupljenih u koaliciji "Srbija protiv nasilja" odlučio da izađe na izbore, bojkot je postao besmislen. 

U saopštenju Novog DSS piše i da je Stanković izjavio je da se pita zašto je deo opozicije iz "Srbije protiv nasilja" odlučio da izađe na izbore iako, kako je naveo, ništa od uslova za fer izbore koje je postavila opozicija, vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) nije ispunila.

"Po svaku cenu je SNS morao da izvede nekoga na izbore da bi dobili izborni legitimitet. Meni je žao što je deo kolega iz opozicije tako odlučio, ali ne insinuiram da je to zbog uticaja američkog ambasadora (Kristofera) Hila", dodao je Stanković.

Izlazak na izbore najavili su Zeleno lefi front, Pokret slobodnih građana, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak, Novo lice Srbije i Demokratska stranka, i to pod sloganom "Biramo borbu".

Protiv su, iz koalicije "Srbija protiv nasilja" bili Stranka slobode i pravde, Srbija centar (CRCE) i stranka Zajedno, koja je, zbog suprotnog stava, isključila predsednika svog beogradskog odbora Đorđa Miketića i raspustila taj odbor.

Stanković je ponovio stav Novog DSS da nije ispunjen minimum uslova za izlazak na izbore, te da je u Beogradu doneta odluka da se ne izlazi, dok je stranačkim lokalnim odborima data preporuka da ne izlaze na izbore.

Teme