Web Analytics
Vukadinović za Betu: Lojalnost Vučiću glavni kriterijum pri sastavljanju Vlade - BetaRS

Vukadinović za Betu: Lojalnost Vučiću glavni kriterijum pri sastavljanju Vlade

Politika | 30.04.2024 | access_time 14:30
Vukadinović za Betu: Lojalnost Vučiću glavni kriterijum pri sastavljanju Vlade
Foto: Beta/Nenad Petrovic

Istraživač Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je za novinsku agenciju Beta da je važan kriterijum za sastav nove Vlade bila lojalnost kandidata za ministre predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i dodao da će svi oni uključujući i premijera biti "samo vršioci dužnosti".

"Što se lojalnosti tiče, tu se poslušni kadrovi zamenjuju još poslušnijim, uz povremeno mešanje karata, recikliranje i stavljanje na klupu za rezerve", kazao je on.

Po njegovim rečima, Darko Glišić je odabran da bude ministar za javna ulaganja, a Siniša Mali je dobio resor finansija zato što Vučić želi da ima direktnu kontrolu nad svim investicionim poslovima u vezi sa projektom EKSPO.

Vukadinović je izjavio da je drugi bitan kriterijum pri izboru ministara bilo nastojanje da se personalnim rešenjima "zadovolje, pomire i namire interesi obe geopolitičke strane sveta".

"Aleksandar Vulin već tradicionalno predstavlja 'džokera' koji treba da miri eventualne sumnje i strahovanja na ruskoj strani, dok se sa 'zapadnjakom' Markom Đurićem na mestu ministra spoljnjih poslova šalje ohrabrujući signal prema SAD i ambasadorima zemalja Kvinte i poruka da Srbija ne skreće sa evropskog puta", naveo je u izjavi za Betu.

Teme