Web Analytics
Si odgovorio na pismo radnika železare u Smederevu - BetaRS

Si odgovorio na pismo radnika železare u Smederevu

Ekonomija | 01.05.2024 | access_time 09:50
Si odgovorio na pismo radnika železare u Smederevu
Foto: Beta

Kineski predsednik Si Đinping odgovorio je na pismo srpskih radnika železare HBIS Smederevo ohrabrivši ih da daju nove doprinose kinesko-srpskom prijateljstvu.

Kako prenosi Kineska medijska grupa, Si je rekao da se tokom državne posete Srbiji 2016. godine sastao sa radnicima železare u Smederevu i duboko osetio njihovu podršku saradnji od obostrane koristi Kine i Srbije, kao i njihova velika očekivanja za svetlu budućnost železare.

Predsednik Kine navodi da je iz njihovog pisma saznao da je zajedničkim naporima rukovodstva obe strane i samih radnika železara dobila novi izgled, pružajući snažnu podršku razvoju grada Smedereva.

"Veliko je zadovoljstvo saznati da je nakon ulaganja kineske kompanije čeličana brzo pretvorila gubitke u dobitke, i da garantuje posao za više od 5.000 zaposlenih, dok hiljade porodica uživaju u mirnom i srećnom životu", naveo je u pismu kineski predsednik.

"Razvoj čeličane ne može se postići bez posvećenosti i napornog rada radnika, koji su marljivo radili na brzom rastu čeličane i napisali novo poglavlje u čeličnom prijateljstvu između Kine i Srbije", dodao je.

Teme