Web Analytics
Vučić: Finale Lige Evrope 2028. godine na Nacionalnom stadionu u Surčinu - BetaRS

Vučić: Finale Lige Evrope 2028. godine na Nacionalnom stadionu u Surčinu

Fudbal | 01.05.2024 | access_time 10:50
Vučić: Finale Lige Evrope 2028. godine na Nacionalnom stadionu u Surčinu
Foto: Screenshot/buducnostsrbijeav/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dogovoreno da će se finale UEFA Lige Evrope 2028. godine igrati na Nacionalnom stadionu u Surčinu.Vučić je novinarima, prilikom obilaska radova koji su počeli na tom stadionu, rekao da će građani odlučiti kakvo će biti ime nacionalnog stadiona.

"Ja sam mislio da se zove 'Srbija', ali nekako kad kažeš 'Idem na Srbiju'... Ali dobro, daćemo da ljudi glasaju", rekao je Vučić.

Govoreći o centru za vodene sportove koji će biti izgrađen uz Nacionalni stadion i koji će uz onaj u Budimpešti biti najveći u Evropi, kazao je da je razgovarao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom o eventualnom zajedničkom konkurisanju za "neke" Olimpijske igre.

"Ne moramo da dobijemo, ali i samo učešće u takmičenju će dodatno da pospeši razvoj naše sportske infrastrukture. Ali ćemo se kandidovati za sve drugo, kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za decu do 21 godine u fudbalu. Kod njih otvaranje, kod nas finale", rekao je Vučić.

Ocenio je i da je dobro što će OFK Beograd igrati mečeve na novom stadionu u Zaječaru, jer će taj grad imati priliku da ugosti najveće fudbalske klubove u Srbiji.

Teme