Web Analytics
Popović (SSP) o najavi finala Lige Evrope u Beogradu: A kada će se deca lečiti u 'Tiršovoj 2' - BetaRS

Popović (SSP) o najavi finala Lige Evrope u Beogradu: A kada će se deca lečiti u 'Tiršovoj 2'

Politika | 01.05.2024 | access_time 12:15
Popović (SSP) o najavi finala Lige Evrope u Beogradu: A kada će se deca lečiti u 'Tiršovoj 2'
Foto: Beta/Milan Ilić

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović upitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je najavio da će se finale UEFA Lige Evrope u fudbalu igrati na Nacionalnom stadionu u Beogradu 2028. godine, kada će se deca lečiti u Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova 2", na kojoj radovi kasne.

Ona je u saopštenju navela da je Vučić obećao da će "Tiršova 2" biti gotova 2022. godine, ali da gradnja još nije počela.

"Važnije je imati stadion oko kojeg se okupljaju huligani, kriminalci i loš fudbal, nego imati bolnicu za decu. Važniji su terzići, vučelići i kriminalci na tribinama nego spašavanje dečijih života. Sram da Vas bude, Aleksandre Vučiću i Aleksandre Šapiću, zbog 'Tiršove 2' i zbog toga što već 12 godina ne možete da izgradite škole u Mirijevu, naseljima Stepa Stepanović i Veljko Vlahović, kao ni gimnazije u Batajnici i Borči", kazala je Popović.

Ocenila je da je "dosta sa lažnim obećanjima", kao i da je vreme da se "prestane sa tapkanjem u mestu" i da treba da se krene putem "gde su dečji životi i obrazovanje priotitet, a ne kladionice, navijači, kriminal i demagogija".

"Zbog toga je bitno da se svi izbori sprovode tako da oni budu istinska mogućnost biranja načina života, a ne farsa Srpske napredne stranke sa unapred poznatim rezultatom", dodala je predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović.

Teme