Web Analytics
Opozicija o razlozima zbog kojih neće podržati izbor nove Vlade - BetaRS

Opozicija o razlozima zbog kojih neće podržati izbor nove Vlade

Politika | 02.05.2024 | access_time 14:40
Opozicija o razlozima zbog kojih neće podržati izbor nove Vlade
Foto: Beta/Miloš Miškov
Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić najavila je danas da poslanici te stranke neće glasati za izbor nove Vlade, čiji će "pravi premijer", po njenim rečima, postati rođeni brat Aleksandra Vučića - Andrej.

Ona je na sednici parlamenta, na čijem je dnevnom redu izbor novog kabineta, rekla da Vlada neće biti "ni prozapadna ni proruska već kolumbijska, Vlada partije, bratije, mafije i kartela".

"To je jedini interes. Sa ovakvima se na kraju sve svede na politiku koferčeta. Vulin se vraća, Lončar se vraća, pametnom dosta", rekla je Tepić.

Optužila je vlast da je "planski razorila ugled svih institucija" u Srbiji.

"Zgrabili ste državnu imovinu kao predatori, nametnuli psihozu permanentnog vanrednog stanja", kazala je Tepić.

Poslanik Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović ocenio je da to što više od polovine kandidata za ministre ne prisustvuje sednici, govori o njihovom odnosu prema poslanicima i građanima.

Veselinović je ocenio i da je politika vlasti da "radi na tome da bogati budu bogatiji i da se društvene nejednakosti povećavaju".

"Hvalite se da želite da bogati budu bogatiji, da se grade kvadrati od 10.000 evra, a mi se borimo da vaša Vlada traje što kraće jer Srbija ne zaslužuje da i u budućnosti bude zemlja sa najvećim društvenim, ekonomskim i socijalnim nejednakostima", rekao je Veselinović.

Poslanik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić ocenio je da je buduća Vlada "Vlada kontinuiteta pogrešne politike" koja se po njegovim rečima, vodi od 2008. godine pod parolom da "Evropa nema alternativu".

Marsenić je upitao i zašto se mandatar u ekspozeu nije izjasnio o francusko-nemačkom sporazumu za Kosovo, i koje će tačke tog sporazuma Srbija sprovoditi a koje neće.

Poslanik Novog DSS je dodao i da se "kontinuitet nove Vlade" ogleda i u tome da Srbija ostaje među šest najsiromašnijih zemalja u Evropi.

Teme