Web Analytics
Stečajni sud u Londonu zatvorio slučaj protiv Bekera - BetaRS

Stečajni sud u Londonu zatvorio slučaj protiv Bekera

Tenis | Izvor: Beta-AP | 04.05.2024 | access_time 17:05
Stečajni sud u Londonu zatvorio slučaj protiv Bekera
Stečajni sud u Londonu zatvorio je danas slučaj protiv nekadašnjeg nemačkog tenisera Borisa Bekera, pošto je utvrdio da je Beker učinio "sve što je mogao" da vrati poveriocima desetine miliona funti.

Beker nije mogao da vrati svojim poveriocima skoro 50 miliona funti koje je dugovao, ali glavni sudija za nesolventnost je rekao da bi bilo "perverzno" ne okončati slučaj s obzirom na napore koje je uložio.

Beker je deportovan u Nemačku pre dve godine nakon što je odležao osam meseci u londonskom zatvoru zbog nezakonitog transfera velike količine novca i skrivanja 2,5 miliona funti imovine nakon što je proglasio bankrot 2017. godine.

On je osuđen u Londonu po četiri tačke optužnice prema zakonu o nesolventnosti, uključujući prikrivanje imovine, prikrivanje duga i dve tačke za neotkrivanje imovine.

Oslobođen je 25 drugih optužbi, uključujući devet tačaka za propust da stečajnim upravnicima preda grend slem trofeje i svoju zlatnu olimšijsku medalju.

Beker se povukao 1999. godine i radio je kao trener, televizijski komentator, investitor i profesionalni poker igrač.

Za svoje finansijske probleme Beker je okrivio "lenjost i loše svete" koji su ga doveli do toga da proglasi bankrot nakon što je poveriocima dugovao skoro 50 miliona funti.

Teme