Web Analytics
Mbape u Parizu sa 2.000 dece da ih podstakne da se bave sportom - BetaRS

Mbape u Parizu sa 2.000 dece da ih podstakne da se bave sportom

Fudbal | Izvor: Beta-AFP | 05.05.2024 | access_time 19:15
Mbape u Parizu sa 2.000 dece da ih podstakne da se bave sportom
Francuska fudbalska zvezda Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) je danas na Jelisejskim poljima u Parizu u okviru svog udruženja "Inspired By KM" bio s više od 2.000 mladih u želji da ih ohrabri da se bave sportom.

Nekoliko meseci pre Olimpijskih igara u Francuskoj Mbape, zvezda francuskog nacionalnog tima i kluba Pari Sen Žermena je dočekan u glavnoj pariskoj aveniji na oduševljenje dece, a i roditelja, koji su uzvikivali njegovo ime.

Zajedno sa mlađim bratom Etanom (Ethan) na ulici je s mladima bio oko jedan sat, igrajućimalo fudbal, basket i tenis.

"Već godinu dana smo imali taj projekat da organizujemo sportski događaj u ​​Parizu", rekao je Mbape i dodao da je osmeh na licu dece bio njegov cilj.

Mbape je rekao da je deci želeo da prenese vrednosti "poštovanja, ambicije i elegancije".

"Uvek sam govorio da želim da vratim ono što mi je dato. U trenutku sam kada je na meni da dam. Imao sam sreću da uspem, da imam ovaj život, da budem privilegovan", rekao je Mbape novinarima pored svoje majke Fajze Lamari (Fayza) s kojom je pre četiri godine pokrenuo udruženje "Inspired By KM".

Njegova majka je rekla da je ovim događajem htela da posveti pažnju i deci sa smetnjama u razvoju, da im se pruži trenutak sreće.

Teme