Web Analytics
Tri decenije Agencije Beta - BetaRS

Tri decenije Agencije Beta

Srpski | 07.05.2024 | access_time 15:50
Tri decenije Agencije Beta

Novinska agencija Beta obeležava 30 godina rada i ovaj jubilej je dobra prilika za refleksiju o pređenom putu ali i za pogled u budućnost.

Tim povodom objavljujemo seriju tekstova o održivosti informativnih medija i novinarstva u digitalnom okruženju.

Tekstove će pisati autori i autorke iz medija, akademije i NVO koji se bave slobodom medija. U okviru ove zajednčke teme razmatraće kako se u ambijentu obilja štite pluralizam i konkurencja i obezbeđuje ekonomska održivost informativnih medija i novinarstva.

Serija tekstova napisana je za medijsku publiku i dostupna je svima kojima je stalo do kvalitetnih informacija i koji veruju da 'vesti' nisu samo još jedan u obilju sadržaja.

Tekstovi će biti objavljivani sukcesivno tokom naredna dva meseca i biće dostupni na portalu Bete https://beta.rs/category/mediji

Nadamo se da će tekstovi pokrenuti debate i van medijske zajednice i podstaći razgovore o budućnosti medija i novinarstva i u našoj sredini.

Produkcija je sastavni deo projekta "Merkur u digitalnom svetu - budućnost informativnog novinarstva (i njegovog finansijskog opstanka)". Pod istim naslovom 16. maja Beta organizuje i međunarodnu konferenciju na kojoj učestvuju medijski eksperti iz zemlje i inostrantsva.

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Teme