Web Analytics
Završen peti ciklus projekta Zasadi drvo, u Srbiji posađeno 800.000 stabala - BetaRS

Završen peti ciklus projekta Zasadi drvo, u Srbiji posađeno 800.000 stabala

Životna sredina | Izvor: Beta | 08.05.2024 | access_time 11:40
Završen peti ciklus projekta Zasadi drvo, u Srbiji posađeno 800.000 stabala
Foto: Promo
Peti ciklus projekta "Zasadi drvo" je završen, a od septembra prošle godine posađeno je 200.000 sadnica, saopštila je Wireless Media Group (WMG).

Akciju sadnje stabala pokrenuli su WMG i dm drogerie markt, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za šume.

U petom ciklusu je fokus bio na sakupljanju semena, sa ciljem promene svesti i navika građana u odnosu prema životnoj sredini.

Projekat "Zasadi drvo" pokrenut je 2019. godine, a tokom pet sezona posađeno je 800.000 sadnica na više od 400 lokacija širom Srbije, ozelenjeno 27 gradova i opština i sakupljeno osam tona semena, a paralelno sa akcijama sadnje realizovane i brojne aktivnosti na promociji ekološke odgovornosti u cilju stvaranja održive budućnosti.

Posebna pažnja bila je posvećena edukaciji dece u vrtićima i osnovnim školama, gde su organizovane radionice i konkursi.

Organizovana su tri foruma na temu šumarstva, tri panela na temu "Profesija budućnosti", održano 45 edukativnih radionica za studente, školarce i predškolce, obezbeđeno 10.000 sadnica za sve škole u Srbiji.

Takođe, kako je navedeno, oslikani su murali u Beogradu i Čačku, organizovana tri dečja konkursa na temu zaštite životne sredine, očišćena divlja deponija od dva hektara i pretvorena u zelenu oazu, snimljena 33 podkasta.

Na festivalu društveno odgovorne komunikacije, projekat "Zasadi drvo" dobio je priznanje "Kampanja sa svrhom", kao jedna od najboljih društveno odgovornih kampanja realizovanih u Srbiji prethodne godine.


Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina