Web Analytics
Kovačević (D2SP): Poseta Si Đinpinga Srbiji veoma značajna, ali neće biti pravilno iskorišćena - BetaRS

Kovačević (D2SP): Poseta Si Đinpinga Srbiji veoma značajna, ali neće biti pravilno iskorišćena

Ekonomija | Izvor: Beta | 08.05.2024 | access_time 16:05
Kovačević (D2SP): Poseta Si Đinpinga Srbiji veoma značajna, ali neće biti pravilno iskorišćena
Predsednik opozicione partije Nova - Da se struka pita (D2SP) Vladimir Kovačević rekao je danas, u vezi posete kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, da je teško pronaći pravi kritički ugao te posete, ali da sumnja da će ona biti pravilno iskorišćena za razvoj Srbije jer "Ministarstvo privrede vode ljudi koji o privredi ne znaju ništa".

"Objektivno, za tako malu zemlju kakva smo mi, ova poseta je ogromna stvar. Kao industrijalac i sam poslujem preko dve decenije sa Kinom. Ta ogromna zemlja je u velikom zaletu u svakom smislu – tehnološkom, sicioloskom, edukativnom, a naročito ekonomskom", naveo je Kovačević, a saopštila ta stranka.

Dodao je da kineska državna osigravajuća kuća Sinosure već ima instrukcije da podržava srpske kompanije u odloženom plaćanju za kupljene robu od kineskih partnera, što predstavlja korak ka većoj konkurentnosti u odnosu na evropske proizvođače raznih dobara.

"Voleo bih da se industrijalci u politici Srbije mnogo više pitaju, baš zbog ovakvih prilika kakva je bila danas", kazao je predsednik Nove D2SP.

Istakao je da je privredničko iskustvo, koje industrijalci poseduju za posetu ovakvo visokog ranga, dragoceno i da bi doprinelo ekonomskoj indukciji (ubrzanju) Srbije nekoliko puta, kada bi je sadašnja vlast zaista iskoristila.

"Nažalost, ostaje nam samo zebnja koliko će ova poseta stvarno biti valjano iskorišćena u odnosu na njen potencijal, predvođena ljudima Ministarstva privrede koji o privredi, zapravo ne znaju ništa", ocenio je Kovačević.

 

Teme