Web Analytics
Dodik: Čeka nas još jedna borba - borba za oslobođenje od BiH - BetaRS

Dodik: Čeka nas još jedna borba - borba za oslobođenje od BiH

Region | 09.05.2024 | access_time 13:25
Dodik: Čeka nas još jedna borba - borba za oslobođenje od BiH
Foto: Beta/Milan Obradović
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da srpskom narodu u RS predstoji nova borba - borba za oslobađanje od Bosne i Hercegovine.

"Čeka nas još jedna borba, a to je borba za oslobađanje od Bosne i Hercegovine", rekao je Dodik na ceremoniji obeležavanja Dana pobede nad fašizmom.

On je ocenio da je "Bosna i Hercegovina skup nemogućeg".

Naveo je i da je u Federaciji BiH danas radni dan, a da se u RS Dan pobede nad fašizmom proslavlja kao državni praznik i neradni je dan.

"Oni neka rade, ali neće nama nametati kad ćemo i šta obeležavati. Hoćete li pokušati nametnuti da mi ne obeležavamo 9. januar (Dan RS, čije je obeležavanje osporio Ustavni Sud BiH)", kazao je Dodik.

On je naglasio da je RS antifašistička i da je to "republika u kojoj mogu da žive svi i upražnjavaju svoju veru i naciju, ne vređajući druge".

"Muslimani mogu da upražnjavaju svoju veru u RS, ali ne mislim da je BiH dobra za nas. Trideset godina pokušaja da se napravi model nije uspelo, bez obzira što licemerno žele da nam daju status u Evropi", naveo je Dodik.

Teme