Web Analytics
Perić Diligenski (SRCE): Izmene zakona samo kozmetika, funkcionerska kampanja 'rak rana' - BetaRS

Perić Diligenski (SRCE): Izmene zakona samo kozmetika, funkcionerska kampanja 'rak rana'

Politika | 10.05.2024 | access_time 16:45
Perić Diligenski (SRCE): Izmene zakona samo kozmetika, funkcionerska kampanja 'rak rana'
srce-org.rs

Poslanica stranke Srbija centar (SRCE) Tijana Perić Diligenski je danas dobila opomenu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić jer je više puta ponovila da je funkcionerska kampanja "rak rana" izbornog procesa i da je nedopustivo da "predsednik države stavlja stranački interes iznad države".

Ona je ocenila da su izmene Zakona o biračkom spisku koje se razmatraju danas "šminka i botoks", te je potreban "serum protiv zmije otrovnice" jer su izborni uslovi loši.

Rekla je da je predlog zakona neustavan jer se oduzima biračko pravo i onima koji su legalno stekli mesto boravka.

" 'Ahilova peta' ovog zakona je odsustvo nadzornih i kontrolnih ovlašćenja: ne zna se ko bi vršio nadzor nad biračkim spiskom" - rekla je Perić Diligenski i dodala da se izmene ne odnose na koruptivne aspekte izbornog procesa.

Poslanica je rekla da se vlast ne bori protiv kriminala i korupcije, te ona na narednim izborima opet očekuje malverzacije zbog kojih Ustavni sud ponovo neće reagovati.

Ukazala je da je Agencija za sprečavanje korupcije propustila da spreči funkcionersku kampanju, naročito nije upozoren "onaj čije se ime ne pominje i zaštićen je kao beloglavi sup".

"Vi ne možete ništa da osvojite na vaše ime i prezime, ne biste bili ni upravnici u vašoj stambenoj zajednici" - rekla je Perić Diligenski i tada joj je isključen mikrofon i izrečena opomena nakon tri poziva da se vrati dnevnom redu.

Do kraja govora poslanica Srbije centar je ponovila da je Aleksandar Vučić nosilac 83 lokalne liste, da je i na prošlim izborima bio nosilac lokalnih izbora, a da su sve primedbe odbačene.

Teme