Web Analytics
Hiiljade građana u Zagrebu dočekalo Bejbi Lazanju - BetaRS

Hiiljade građana u Zagrebu dočekalo Bejbi Lazanju

Region | Izvor: Beta | 12.05.2024 | access_time 16:35
Hiiljade građana u Zagrebu dočekalo Bejbi Lazanju
Foto: AP
Nekoliko hiljada građana dočekalo je danas hrvatskog predstavnika na Pesmi Evrovizije Bejbi Lazanju (Baby Lasagna) na glavnom zagrebačkom trgu, a među okupljenima su bili premijer Hrvatske Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Doček na Trgu bana Jelačića priredio je Grad Zagreb pošto je Marko Purišić – Bejbi Lazanja sinoć u švedskom Malmeu osvojio drugo mesto, ali je dobio najviše glasova publike.

"Dali smo sve od sebe, mislim da ste vi to primetili. Mi smo samo klinci i nadam se da smo dokazali da možeš sam doći na visoki nivo. Sve smo sami radili", rekao je Bejbi Lazanja okupljenima na Trgu bana Jelačića gde je dva puta izveo pesmu "Rim Tim Tagi Dim".

Okupljeni su pevali zajedno s njim, uzvikivali njegovo ime i skandirali "Pobeda, pobeda".

Drugoplasirani na Pesmi Evrovizije je, zajedno sa ostalim članovima ekipe, sa zagrebačkog aerodroma do glavnog zagrebačkog trga stigao u otvorenom, panoramskom autobusu, a dolazak do Trga bana Jelačića prenosila je Hrvatska radiotelevizija.

Do njegovom dolaska, okupljene na Trgu bana Jelačića zabavljali su hrvatski izvođači koji su ranije uspešno nastupali na Evrosongu, grupa Let 3, Emilija Kokić i Tajči.

Purišić je na Evroviziju otišao kao uverljivi pobednik Dore, hrvatskog izbora za Pesmu Evrovizije, na koju je ušao kao zamena jer je jedna takmičarka odustala.

Na jučerašnjem takmičenju u Malmeu hrvatska pesma je bila treća po glasovima žirija i prva po glasovima publike, ali to nije bilo dovoljno za ukupnu pobedu protiv favorizovanog predstavnika Švajcarske.

Teme