Web Analytics
SSP: Ministarstvo slagalo poljoprivrednike, nema subvencija od 17.000 dinara - BetaRS

SSP: Ministarstvo slagalo poljoprivrednike, nema subvencija od 17.000 dinara

Ekonomija | Izvor: Beta | 13.05.2024 | access_time 15:35
SSP: Ministarstvo slagalo poljoprivrednike, nema subvencija od 17.000 dinara
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić zatražio je danas da se Ministarstvo poljoprivrede odmah oglasi i obavesti ratare da subvencije za sertifikovano seme nema i da na 17.000 dinara po hektaru više ne računaju.

On je na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu rekao da su "ratari još jednom prevareni".

"Danas je, na skupštinskom Odboru za poljoprivredu, potvrđeno da subvencije za sertifikovano seme nema, da nije predviđena budžetom za 2024. godinu i da ratari ne treba da računaju na 17.000 dinara po hektaru za tu namenu", rekao je Nikezić, a u saopštenju prenela SSP.

Dodao je da su tu subvenciju, nakon protesta poljoprivrednika, u Kisaču novembra prošle godine, obećale bivša ministarka (Jelena Tanasković) i bivša premijerka (Ana Brnabić).

Nikezić je rekao da se "vlast šest meseci hvalila tom subvencijom, ratari su je ukalkulisali u ovogodišnju proizvodnju, a danas saznajemo da je suštinski nema".

Prema njegovim rečima, ratarima je obećano da će im biti nadoknađeni računi za seme još od oktobra 2023. godine i da se šest meseci neuspešno raspituju za proceduru kako da ostvare ovu subvenciju, a danas je i novi ministar poljoprivrede (Aleksandar Martinović) potvrdio da ta subvencija uopšte ne postoji u budžetu za poljoprivredu.

Teme