Web Analytics
Đurić sa delegacijom konzorcijuma grupe Hjundai o saradnji - BetaRS

Đurić sa delegacijom konzorcijuma grupe Hjundai o saradnji

Politika | 14.05.2024 | access_time 22:00
Đurić sa delegacijom konzorcijuma grupe Hjundai o saradnji
Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa potpredsednikom grupe "Hjundai" (Hyundai) Kimom Dongom Junom, koji predvodi privrednu delegaciju konzorcijuma južnokorejske kompanije "Hjundai" i američke kompanije "UGT rinjuablz" (Renewables) o saradnji i partnerstvu.

Kako je saopštilo nadležno ministarstvo, Đurić je izrazio zadovoljstvo novouspostavljenom saradnjom sa ovim konzorcijumom kao strateškim partnerom za projekat solarnih elektrana u našoj zemlji i dodao da je Srbija zemlja velikog privrednog potencijala, spremna i otvorena za poslovanje i povezivanje sa inostranim partnerima.

"Dolazak vašeg konzorcijuma na srpsko tržište otvoriće nova vrata i biće novi podstrek privlačenju i drugih južnokorejskih i američkih kompanija, kao i jačanju sveukupne bilateralne saradnje sa Južnom Korejom, SAD i drugim zemljama", rekao je Đurić.

Šef srpske diplomatije je istakao važnost razvoja kapaciteta obnovljivih izvora energije, kao i preduzimanja konkretnih koraka u procesu tranzicije ka zelenoj ekonomiji u Srbiji.

Teme