Web Analytics
Đorđević (ZLF): Nije bilo sastanaka s vlašću iza zatvorenih vrata oko vraćanja oborenih lista - BetaRS

Đorđević (ZLF): Nije bilo sastanaka s vlašću iza zatvorenih vrata oko vraćanja oborenih lista

Politika | 15.05.2024 | access_time 19:15
Đorđević (ZLF): Nije bilo sastanaka s vlašću iza zatvorenih vrata oko vraćanja oborenih lista
Foto: Beta/Milan Obradović
 Kopredsednica Zeleno-levog fronta (ZLF) Biljana Đorđević izjavila je danas da nije bilo sastanaka "iza zatvorenih vrata" s predstavnicima vlasti u vezi vraćanja oborenih opozicionih lista za lokalne izbore 2. juna. 

Ona je za Radio-televiziju Vojvodine (RTS) ocenila da je obaranje tih lista "orkestrirana akcija s ciljem iznurivanja opozicije" ali i pokušaj "obesmišljavanja" nedavno usvojenih dopuna zakona o jedinstvenom biračkom spisku. 

"Meni je to izgledalo kao orkestrirana akcija. Jedan cilj je iznurivanje opozicije, prvo smo se mučili da dobijemo notare, overitelje i jako mnogo vremena trošite da biste uopšte mogli da se kandidujete a onda kreće iscrpljivanje s neosnovanim prigovorima", rekla je kopredsednica ZLF. 

Ocenila je da je drugi cilj te "akcije" da se pošalje poruka da dopune zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje su po njenim rečima, usvojene zbog migracije birača, budu obesmišljene i ismejane kako opozicija više ne bi imala snažne argumente u javnosti zašto i dalje treba da se bavi biračkim spiskom.

Teme