Web Analytics
Vučić: Zamolio sam premijera Gruzije za podršku stavu Srbije o Rezoluciji UN o Srebrenici - BetaRS

Vučić: Zamolio sam premijera Gruzije za podršku stavu Srbije o Rezoluciji UN o Srebrenici

Politika | 17.05.2024 | access_time 12:50
Vučić: Zamolio sam premijera Gruzije za podršku stavu Srbije o Rezoluciji UN o Srebrenici

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom i zamolio ga za podršku stavu Srbije o Rezoluciji UN o Srebrenici

Vučić je na Instagramu napisao da je imao "otvoren razgovor sa Kobahidzeom o svim izazovima sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni" kog je upoznao o stavu Srbije u pogledu usvajanja Rezolucije o Srebrenici.

"Ponovio sam premijeru principijelan stav naše zemlje po ovom pitanju, ističući važnost poštenog i uravnoteženog pristupa istorijskim događajima. Zamolio sam ga za podršku Gruzije i zahvalio na razumevanju pozicija Srbije koja se bori za svoju zemlju i svoj narod, pravo i pravdu", napisao je on.

Predsednik Srbije je dodao da je sa Kobahidzeom razgovarao o svim pitanjima od značaja za dve zemlje, daljem razvoju političkih odnosa, uspostavljanju direktne avio-linije Beograd i Tbilisi i unapređenju ekonomske saradnje.

"Razmenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu", napisao je predsednik Srbije u objavi

On je naveo da je premiera obavestio o dešavanjima na Kosovu i da mu se zahvalio na principijelnom stavu Gruzije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja njegove jednostrano proglašene nezavisnosti.

Teme