Web Analytics
EXIT Fondacija i TOS potpisali memorandum o saradnji za povećanje broja stranih turista u Srbiji - BetaRS

EXIT Fondacija i TOS potpisali memorandum o saradnji za povećanje broja stranih turista u Srbiji

Ekonomija | 17.05.2024 | access_time 15:25
EXIT Fondacija i TOS potpisali memorandum o saradnji za povećanje broja stranih turista u Srbiji
Foto: Beta/Milan Ilic

EXIT Fondacija i Turistička organizacija Srbije potpisali su danas memorandum o razumevanju i saradnji čiji je cilj povećanje broja stranih turista u Srbiji, a posebno mladih.

Ciljevi ovog partnerstva uključuju globalnu promociju Srbije, podsticanje turističkog razvoja kroz događaje poput specijalizovana međunarodna izložba Expo 2027 u Beogradu i EXIT festivala, kao i razvoj omladinskog turizma, rečeno je na potpisivanju memoranduma.

Memorandum o saradnji potpisan je za period od 2024. do 2027. godine.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović naglasila je da su dve organizacije na zadatku da Srbija bude prepoznata kao što bolja turistička destinacija.

"Ova saradnja baš u ovom trenutku nije slučajna iz još jednog razloga, a to je Expo 2027 koji nam dolazi, a koji za temu ima 'Igraj za Čovečanstvo, muzika i sport za sve' i ona se potpuno uklapa u sve što EXIT radi" - kazala je Labović.

Direktor EXIT festivala Dušan Kovačević kazao je taj festival do sada čari Srbije otkrio stotinama hiljada stranih turista i srpskoj turističkoj privredi doneo 250 miliona evra.

"Sigurni smo da ćemo bližom saradnjom i u sinergiji sa TOS-om te sjajne rezultate dodatno nadmašiti" - rekao je on.

Kovačević je najavio da će na ovogodišnjem Exitu biti obeležena godišnjica rođenja pronalazača Nikole Tesle (10. jula 1856), kome će biti posvećen "nulti, odnosno 'Tesla dan' " festivala kada će glavna pozornica dobiti naziv po njemu.

Ceo video materijal pogledajte OVDE.

Teme