Web Analytics
Dačić: Evakuisano devet osoba iz sudarenih vozova - BetaRS

Dačić: Evakuisano devet osoba iz sudarenih vozova

Hronika | 17.05.2024 | access_time 20:50
Dačić: Evakuisano devet osoba iz sudarenih vozova
Foto: MUP

Policija je evakuisala devet osoba iz dva voza koji su se danas sudarili u u Beogradu, u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta.

To je izjavio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je kazao da su na mestu sudara, odmah po dojavi, izašle jake policijske snage, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

"Izašlo je i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila s obzirom da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara", kazao je on.

Kako je naveo, "vatrogasci-spasioci uspeli su da dođu do lica i evakuisali su devet povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje".

"Na licu mesta su i dalje pripadnici MUP-a i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti", izjavio je Dačić, piše u saopštenju.

 

Železnice Srbije: Četiri osobe povređene u sudaru vozova upućene u Urgentni centar, nema stradalih

Večeras u 18.26 sati dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao od Karađorđevog parka prema Ovči naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju, saopšteno je iz "Infrastrukture železnica Srbije".

"U ovoj nesreći nije bilo nastradalih osoba. Evakuisano je 13 osoba, od kojih je nakon pregleda devet pušteno kućama, a četiri osobe su upućene u Urgentni centar, i to mašinovođa, kondukter i dva putnika", navodi se u saopštenju.

Nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta, a kako ekipe hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu nesreće, putnike iz BG Voza evakuisali su pripadnici Vatrogasne jedinice kroz evakuacione tunele.

U saopštenju se dodaje da su na mesto nesreće izašli ministri građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i unutrašnjih poslova Goran Vesić i Ivica Dačić.

Kako se navodi u saopštenju, prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, uzrok nesreće je ljudski faktor, a Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće ko je odgovoran za sudar koji se dogodio.

"Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu. U sudaru vozova pruga nije oštećena, a ministar Vesić je najavio da se uspostavljanje železničkog saobraćaja očekuje tokom sutrašnjeg dana", ističe se u saopštenju.

Iz "Infrastrukture železnica Srbije" su naveli da će o svim novim informacijama javnost biti blagovremeno obaveštena.

Teme