Web Analytics
Ćavi negirao navode da Barselona planira da ga otpusti - BetaRS

Ćavi negirao navode da Barselona planira da ga otpusti

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 18.05.2024 | access_time 15:05
Ćavi negirao navode da Barselona planira da ga otpusti
Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandes demantovao je danas izveštaje španskih medija da uprava kluba razmatra da ga otpusti, nakon što je rekao da će loša finansijska situacija sprečiti ekipu da se bori sa Real Madridom i ostalim evropskim ekipama.

"Klub mi je preneo da treba da ostanem miran i da nastavim da radim uz istu motivaciju i posvećenost. Ništa se nije promenilo", rekao je Ćavi na konferenciji za novinare.

Gotovo sva pitanja bila su o spekulacijama španskih medija da je predsednik Đoan Laporta iznerviran Ćavijevom izjavom, koji je rekao da je situacija vrlo teška pre svega na ekonomskom nivou, da bi se ekipe ravnopravno borila protiv Reala i ostalih evropskih ekipa.

Posle te izjave, mediji su preneli da Laporta razmatra mogućnost da otpusti Ćavija ovog leta.

Ćavi je rekao da ništa slično nije čuo o tome od kluba.

"Ne znam i ne zanima me odakle te informacije dolaze. Imam podršku predsednika i Deka, našeg sportskog direktora", rekao je bivši fudbaler Barselone.

Ni Laporta ni klub se nisu oglasili u vezi glasina o otkazu treneru.

Ćavi je u januaru rekao da će otići iz kluba na kraju sezone, ali ga je predsednik Laporta ubedio da ostane do isteka ugovora, juna 2025. godine.

Laporta se 2021. godine drugi put vratio na čelo Barselone i nasledio je dug veći od 1,3 milijarede evra i najskuplje plate neke fudbalske ekipe.

Nekoliko meseci kasnije vratio je ljubimca navijača Ćavija, koji je tada radio u Kataru, kako bi predvodio ekipu koja je ostala bez Lionela Mesija.

U pretposlednjem kolu španskog prvenstva Barselona u nedelju dočekuje Rajo Valjekano i pobedom će obezbediti drugo mesto na tabeli.

Teme