Web Analytics
Udružena opozicija: SNS se stidi svojih kandidata iz Novog Sada - BetaRS

Udružena opozicija: SNS se stidi svojih kandidata iz Novog Sada

Politika | 20.05.2024 | access_time 12:15
Udružena opozicija: SNS se stidi svojih kandidata iz Novog Sada
Foto: Beta/Dragan Gojic

Novosadska opozicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" ocenila je danas da je nosilac liste aktuelne vlasti na lokalnim izborima u tom gradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer se "stide svojih kandidata".

Kako se navodi u saopštenju, kandidat te koalicije za odbornika u Skupštini grada Veljko Krstonošić istakao je da već 12 godina ta vlast Novi Sad "tretira kao svoj partijski plen, a sve koji nisu za njih, kao građane drugog reda".

"Već više od decenije urušavaju i devastiraju ne samo komunalni sistem, nego i moralne vrednosti u našem gradu, promovišući aroganciju, bahatost, netoleranciju i nasilje. Sve vreme rade suprotno interesima Novog Sada i njegovih građana i nisu položili nijedan ispit", naveo je on.

Komentarišući jučerašnji miting u Novom Sadu izborne liste koji predvodi SNS, Krstonošić je ocenio da nikoga više ne impresionira brojnost ljudi na skupovima, "koji se dovlače autobusima iz čitave Srbije da bi pod pritiskom i ucenama bili primorani da slušaju predsednika države i njegovu svitu".

Koaliciju "Udruženi za slobodni Novi Sad" čine koalicija NADA, koalicija "Srbija protiv nasilja", pokret Bravo i stranka Vojvođani - Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Teme