Web Analytics
Dodeljena priznanja Zeleni i Crni list za zaštitnike i zagađivače životne sredine - BetaRS

Dodeljena priznanja Zeleni i Crni list za zaštitnike i zagađivače životne sredine

Životna sredina | Izvor: Beta | 20.05.2024 | access_time 21:00
Dodeljena priznanja Zeleni i Crni list za zaštitnike i zagađivače životne sredine
Priznanja "Zeleni i Crni list" svečano su dodeljena u Sremskim Karlovcima u okviru akcije "Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine" Radio Beograda 2 i Pokreta gorana Vojvodine, saopštilo je danas udruženje Prvi prvi na skali.

Među dobitnicima je predškolska ustanova "Vrabac" iz Kragujevca za edukaciju dece i odraslih o važnosti prirode i osnovna škola "Dobrila Stambolić" iz Svrljiga, za edukaciju i aktivnosti na zaštiti životne sredine.

Specijalna priznanja dobili su Ljubivoje Ršumović za životnu odanost prirodi i ekološkim vrednostima i dr Miroslav Demajo, za decenije posvećene zaštiti i očuvanju životne sredine, navodi se u saopštenju.

Crni list za 2023. godinu pripala je kotlarnici Univerziteta u Nišu.

Osnovna škola "Treći kragujevački bataljon" proglašena je dobitnikom povelje "Kragujevački slez" za 2023, godišnjeg priznanja za najupečatljiviji doprinos zaštiti i unapređenju životne sredine na teritoriji Kragujevca.

Dobitnici zahvalnica "Kragujevački slez" za doprinos zaštiti i unapređenju životne sredine na teritoriji grada u protekloj godini su udruženje Ekomar, profesor biologije Nikola Petković i Prva tehnička škola.

"Kragujevački slez" dodeljuju udruženje Prvi prvi na skali kao inicijator i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu kao partner.

Akciju "Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine" su pre više od 40 godina pokrenuli ekološki magazin "Čekajući vetar" Radio Beograda 2 i Društvo za čistoću vazduha u Srbiji. Cilj akcije je unapređenje  zaštite i očuvanja životne sredine kroz nagrađivanje pojedinaca i organizacija koje najviše brinu ili, sa druge strane, najviše zagađuju životnu sredinu.

Svi dobitnici priznanja mogu se videte na sajtu udruženja Prvi prvi na skali.

Povelja i zahvalnice biće uručene na svečanoj dodeli u Botaničkoj bašti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu za subotu, 25. maja.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina