Web Analytics
Manić za Betu: Veoma je izvesno da će 2. juna doći do promene vlasti u Valjevu - BetaRS

Manić za Betu: Veoma je izvesno da će 2. juna doći do promene vlasti u Valjevu

Politika | 21.05.2024 | access_time 13:50
Manić za Betu: Veoma je izvesno da će 2. juna doći do promene vlasti u Valjevu
Foto: Privatna arhiva

Kandidat koalicije "Svanuće-Ujedinjeno Valjevo može" za gradonačelnika Ivan Manić izjavio je danas da je veoma izvesno da će 2. juna doći do promene vlasti u Valjevu.

Manić je u intervjuu agenciji Beta kazao da se u Valjevu ukrupnila opozicija, a da listu "Svanuće-Ujedinjeno Valjevo može" pored svih stranaka iz bivše koalicije "Srbija protiv nasilja" čini i Novi DSS.

"Ne pretendujemo da smo mi jedina prava opozicija jer će na izborima učestvovati još nekoliko opozicionih skupina. Stranke s naše liste su na decembarskim izborima u Valjevu osvojile 35,5 odsto glasova i s veoma dobrom kampanjom imamo sve razloge da verujemo da je uspeh zagarantovan i da će doći do svanuća i promene vlasti u Valjevu", rekao je on.

Na pitanje šta je potrebno da bi došlo do promene vlasti u Valjevu, Manić je kazao da je to velika izlaznost birača.

"Očekujemo da će značajna većina građana Valjeva izaći na izbore na 2. juna što bi garantovalo da opozicija osvoji najmanje 26 od 51. odborničkog mesta", rekao je.

Upitan zbog čega bi Valjevci trebalo da glasaju za promenu vlasti, Manić je rekao da se vlast Srpske napredne stranke (SNS) pokazala lošom i nekompetentom "koja zastupa isključivo interese interesnih grupa, a ne građana".

"O sudbini Valjeva mora da se odlučuje u Valjevu, a ne u drugim centrima moći. Obećavamo da se obavezujemo na sprovođenju principa zakonitosti, odgovornosti i javnosti u radu", naveo je.

Manić za Betu: Veoma je izvesno da će 2. juna doći do promene vlasti u Valjevu
Foto: Privatna arhiva

Manić je rekao da je taj grad već godinama jedan od najzagađenijih u Srbiji, a često i među najzagađenijima u svetu.

"Vlast ništa nije uradila da se smanji aerozagađenje. Za poslednjih deset godina broj stanovnika Valjeva je smanjen za 8.000, odnosno deset odsto", kazao je.

Rekao je da politizacija svakodnevnog života obeshrabruje svakoga ko želi da ostane da živi i stvara u Valjevu.

"Na svim ključnim mestima u gradskoj upravi su ljudi postavljeni po stranačkom ključu, a ne po stručnosti. Poštuju se isključivo potrebe vladajuće stranke, a ne građana i grada. Mladi Valjevci su prinuđeni da svoju sreću potraže u drugim gradovima, često odlazeći preko granice", rekao je.

Naglasio je da je Valjevo u poslednjih deset godina fizički, psihološki i emotivno posivelo, ali da je ostao simbol nepokornosti.

"Aleksandar Obradović i Katarina Petrović su simboli nepokornosti koje ovaj grad definitivno ima i zato sam siguran da imamo velike šanse da 2. juna smenimo nespsobnu i korumpiranu vlast", istakao je kandidat za gradonačelnika Valjeva.

Upitan da li stranka na vlasti pokušava da prekroji izbornu volju Valjevaca, Manić je kazao da su se tokom izbornog procesa pojavile dve manjinske ruske liste, iako u Valjevu živi samo 34 Rusa.

"Sa samo 34 Rusa pojavile su se dve ruske izborne liste. Potpuno je jasno da su obe liste potpomognute od strane vlasti prilikom skupljanja potpisa, s ciljem da zbune glasače i opoziciji otkinu jedan deo glasova", kazao je Manić i naveo da će lista "Svanuće-Ujedinjeno Valjevo može" imati kontrolore na sva 103 biračka mesta.

U biračkom spisku Valjeva upisano je 74.875 birača.

Teme