Web Analytics
Veselinović: Beograd je spreman za promene na izborima, građani prepoznaju našu borbu - BetaRS

Veselinović: Beograd je spreman za promene na izborima, građani prepoznaju našu borbu

Politika | 22.05.2024 | access_time 09:25
Veselinović: Beograd je spreman za promene na izborima, građani prepoznaju našu borbu
Foto: Beta/Milan Ilić
Kandidat liste "Biram borbu" za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović izjavio je da će izbori 2. juna biti svojevrstan referendum između te liste i Srpske napredne stranke (SNS), kao i da je Beograd spreman za promene i da ta grupacija ide na pobedu.

"Ovo je posebno važno kada govorimo o beogradskim opštinama, jer je opozicija tu imala većinu, čak i na onim pokradenim izborima u decembru, i nećemo ih predati SNS-u", rekao je Veselinović u intervjuu za današnji list Politika.

"Mi se borimo za svaku opštinu podjednako, a Novi Beograd, Savski venac, Stari grad, Vračar ili Zvezdara su već u onim neravnopravnim uslovima u decembru pokazli da su za promene", rekao je on.

"Zato pozivam građane Beograda, stanovnike svih opština da shvate ozbiljnost trenutka i da se aktivno uključe u kampanju, da objasne prijateljima ili kolegama da se moramo boriti i da zajedno počenemo s razvlašćivanjem štetne korumpirane hobotnice SNS-a", poručio je Veselinović.

On je rekao da je, naravno, teže ako deo opozicionih organizacija bojkotuje izbore, "jer svaki glas je važan u ovoj neizvesnoj borbi s protivnikom koji je protivzakonito prigrabio sve resurse, ali važnije je šta kažu građani".

"A oni prepoznaju našu borbu. Mi nemamo nameru da se predajemo i prepuštamo bez borbe ni Beograd, ni jedan drugi grad, pa ni jednu opštinu SNS-u", istakao je Veselinović.

Teme