Web Analytics
Kandidat za gradonačelnika 'Biramo Niš': Pretnje meni i mojoj porodici - BetaRS

Kandidat za gradonačelnika 'Biramo Niš': Pretnje meni i mojoj porodici

Politika | 22.05.2024 | access_time 18:05
Kandidat za gradonačelnika 'Biramo Niš': Pretnje meni i mojoj porodici
Foto: Beta/Saša Đorđević

Kandidat za gradonačelnika Niša koalicije "Biramo Niš" Đorđe Stanković izjavio je danas da su mu upućene pretnje da "izmesti porodicu" iz tog grada.

Stanković je na konferenciji za novinare u Nišu rekao da je jutros iz više izvora nezvanično savetovan da "izmesti porodicu iz Niša", i da mu je rečeno da to nisu "čaršijske priče" i da sledi priča o njegovom bratu, majci i njemu u medijima.

"Sledi ti pakovanje, priča o tvom bratu, majci i tebi. I bolje ti je da te nema, a da tvoju ženu i decu pošalješ van grada", citirao je Stanković upućene pretnje.

On je kazao da uprkos pretnjama ne ide nikuda, kao ni njegova porodica.

"Javno poručujem svima kojima mi prete da moja porodica ostaje sa mnom. Neću izmestiti porodicu, jer ovo je moj grad. Ja ne idem nikuda, moja porodica ostaje sa mnom", naglasio je Stanković.

On je onima koji su mu uputili pretnje poručio da ne napadaju njegovu porodicu, jer on ne napada njihove porodice.

"Ukoliko želite da pobedite politikom, izađite na duel, pa da se tako suočimo i pričamo argumentima. Odabrao sam da se borim čista obraza", kazao je Stanković koji je i narodni poslanik.

Stanković je rekao da je u prethodnih nekoliko godina bio žrtva pljačke, kada je obijena njegova porodična kuća, o čemu istraga nikada nije dobila epilog, kao i da je primetio da "crni blindirani automobil dežura ispred kuće", što je naveo da je zabeleženo kamerama.

"Februara prošle godine obijena je i opljačkana moja porodična kuća, a nameštaj je uništen. Policija je bila na licu mesta, uviđaj je trajao deset sati, ali epilog te istrage nikada nismo dobili", rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, na bezbednosnim kamerama je zabeleženo i da su ispred njegove kuće 18. avgusta prošle godine dežurali crni blindirani automobili, a istog meseca ispod njegovog vozila su zapaljeni papiri.

On je kazao da medijska hajka protiv njega ne staje na svim lokalnim i nacionalnim medijima od februara ove godine kada je postavio pitanje zašto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nosilac svih lista, i od kada je u Strazburu rekao da u Nišu pobeđuje opozicija ukoliko Vučić ne bude nosilac liste i ne zloupotrebljava svoj status.

Stanković je rekao i da će nakon konsultacija sa svojim advokatima odlučiti o daljim postupcima u vezi pretnji koje su mu upućene.

Koaliciju "Biramo Niš" čine Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana i Demokratska stranka.

Teme