Web Analytics
Narodna stranka: Zatvoriti deponiju u Užicu umesto dovlačenja 250 tona smeća dnevno iznad grada - BetaRS

Narodna stranka: Zatvoriti deponiju u Užicu umesto dovlačenja 250 tona smeća dnevno iznad grada

Životna sredina | Izvor: Beta | 23.05.2024 | access_time 12:55
Narodna stranka: Zatvoriti deponiju u Užicu umesto dovlačenja 250 tona smeća dnevno iznad grada
Foto: MUP
Potpredsednica Narodne stranke i kandidatkinja za gradonačelnicu Užica liste "Najbolje za Užice" Ivana Parlić izjavila je da deponija "Duboko", na kojoj danima traje požar i sa koje se šire otrovni gasovi, mora biti zatvorena i da moraju krivično odgovarati svi u lancu odgovornosti zbog svog činjenja ili nečinjenja.

"Deponija 'Duboko' mora da se zatvori i ne dolazi u obzir da u Užicu bude regionalna deponija. Projekat regionalne deponije je velika katastrofa, bez obzira kome je pao na pamet, ovoj vlasti ili prethodnoj", rekla je ona televiziji Lav, prenela je Narodna stranka.

Ona se zapitala ko je odlučio da u Užice sa zagađenom rekom i vazduhom dovlači 250 tona smeća dnevno na brdo iznad grada i to iz devet lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga i Moravičkog okruga.

Parlić je navela da su građani koji se okupljaju na protestima zbog požara na deponiji u pravu kada kažu "ili će Užice zatvoriti deponiju, ili će deponija zatvoriti Užice".

"Nedopustivo je, takođe, da je reka Đetinja postala kanalizacija i da se ništa ne radi na tome, dok u gradu ne može da se diše od zagađenog vazduha, a iznad grada gori deponija", rekla je Parlić.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina