Web Analytics
Stefanović (SSP): Glasanje o rezoluciji ogolilo potpuni slom SNS diplomatije - BetaRS

Stefanović (SSP): Glasanje o rezoluciji ogolilo potpuni slom SNS diplomatije

Politika | 24.05.2024 | access_time 12:00
Stefanović (SSP): Glasanje o rezoluciji ogolilo potpuni slom SNS diplomatije
Foto: Beta/Milan Obardović
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) i nekadašnji politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović ocenio je danas da je glasanje o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN "ogolilo potpuni slom diplomatije" Srpske napredne stranke (SNS).

"Posle 12 godina SNS vlasti, došli smo u situaciju da ministri u Vladi sede ogrnuti zastavama i gledaju Vučića. Umesto diplomatije koja je sposobna da spreči usvajanje rezolucija koje donose nestabilnost na Zapadni Balkan, SNS je sve godine vlasti potrošio na urušavanje demokratije i uništavanje zemlje kod kuće i lukrativne i koruptivne poslove u inostranstvu", izjavio je Stefanović prilikom posete opštinskom odboru SSP na beogradskoj opštini Palilula.

On je ocenio da je Srbija zahvaljujući "pogubnoj naprednjačkoj politici" gubila prijatelje, a da nije stvarala saveznike.

"Zbog toga onaj koji je najodgovorniji za slom diplomatije, za urušavanje demokratije i krizu u kojoj se nalazi naša Srbija mora da snosi odgovornost. Aleksandar Vučić mora da podnese ostavku", poručio je Stefanović.

Teme