Web Analytics
Šešelj: Rezultat glasanja o rezoluciji o Srebrenici potpuna srpska diplomatska pobeda - BetaRS

Šešelj: Rezultat glasanja o rezoluciji o Srebrenici potpuna srpska diplomatska pobeda

Politika | 24.05.2024 | access_time 15:00
Šešelj: Rezultat glasanja o rezoluciji o Srebrenici potpuna srpska diplomatska pobeda
Foto: Beta/Saša Đorđević

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas u Niškoj Banji da je rezultat glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku "potpuna srpska diplomatska pobeda".

"Poražene su zapadne sile, videli ste da niko od njihovih predstavnika nije ni govorio. Izgubili su jer se u demokratskim skupštinskim strukturama glasovi uzdržanih pribrajaju glasovima koji su protiv", izjavio je Šešelj prilikom podele svojih knjiga stanovnicima Niške Banje.

On je podsetio da je rezolucija o Srebrenici izglasana sa 84 glasa, dok je protiv i uzdržanih bilo 87.

"Lažu svet da su pobedili, izgubili su", naglasio je Šešelj.

Prema njegovim rečima, usvajanje rezolucije o Srebrenici, imaće negativne posledice na Balkanu, ali po interese zapadnih sila, jer, kakao je kazao, "Balkan će vrlo brzo biti oslobođen".



"Čim se oslobodi Ukrajina, na redu je oslobađanje Balkana, a Republiku Srpsku moramo sačuvati po svaku cenu", rekao je lider radikala.

On je kazao da je tokom petodnevnog boravka u Nišu i mestima na području tog grada podelio 16.000 svojih knjiga i dodao da su radikali tako dali svoj doprinos predizbornoj kampanji patriotske koalicije "Niš sutra" na čijem čelu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Šešelj je rekao da je u Nišu bio odlično prihvaćen, a razgovori sa građanima daju mu za pravo da veruje da će koalicija "Niš sutra" pobediti u tom gradu.

"Ima narod primedbe razne da iznese, ali kada sve sagleda, od nas ipak boljih nema. Kakvi smo da smo, najbolji smo", izjavio je Šešelj.

On je kazao da Niš ne sme da padne u izdajničke ruke prozapadnih partija koje su ga "unakazile" posle 5. oktobra 2000. godine.

Podsetio je da koaliciju "Niš sutra", čiji je nosilac Aleksandar Vučić, čini Srpska radikalna stranke, Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i još 11 stranaka.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

Teme