Web Analytics
Naslovne strane za utorak, 28. maj 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak, 28. maj 2024. godine

Društvo | 28.05.2024 | access_time 08:25
Naslovne strane za utorak, 28. maj 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 28. maj pišu o ulasku Kosova u Parlamentarnu skupštinu NATO-a, o predstojećim izborima u Srbiji i o porastu nasilja u Beogradu.

ALO - List piše da je nemački kancelar Olaf Šolc razočarao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog "Ukrajina u NATO za 30 godina".

BLIC - Pet dana do izlaska na birališta "Koji su to gradovi gde Vučić kaže da će biti neizvesno". Ponovo aktuelizovana tema o jedinstvenom dres kodu đaka "Uniforme u školama, da ili ne?" Tragedija u srpskoj prestonici, nesrećni slučaj ili ubistvo "Misteriozna smrt brata političara iz BiH".

VEČERNJE NOVOSTI - O Kosovu kao pridruženom članu Parlamentarne skupštine alijanse "Rafali u Srbe kao preporuka za NATO". Ministar Ivica Dačić kaže "Zajedno sa Vučićem odolećemo napadima". Prazno 200.000 kuća "U 463 sela ne čuje se dečji glas".

DANAS - Iznos prosečne plate po Republičkom zavodu za statistiku daje pogrešnu sliku "Pedeset odsto građana prima tek 72.979 dinara". Kako su protekle predizborne aktivnosti "Malo ko ima utisak da se kampanja dogodila". Zašto predsednik Srbije prećutkuje pridruživanje Kosova Parlamentarnoj skupštini Nato pakta "Vučić ne diže buku jer mu ne donosi političke poene".

INFORMER - "Lažnu državu primili u NATO", o prijemu Kosova u Parlamentarnu skupštinu NATO kao pridruženog člana.

KURIR - O Kosovu kao pridruženom članu Parlamentarne skupštine NATO "Nagrada za teror".

NOVA - Audio zapisi svedoče kako Milan Stamatović nagovara ljude da prikupljaju glasove za SNS "Pamet u glavu, ovi milosti nemaju". O smrti Đorđa Mijatovića nakon napada maloletnih huligana u Beogradu "Pokušao da zaštiti sina, tinejdžeri ga tukli do smrti". Vlasnik Pinka šokirao videom na kojem ispaljuje mine "Mitrović sa rijalitija prešao na naoružanje".

POLITIKA - O uticaju stranih fondova na srpsku političku scenu "Vikend uplate Berlina za podrivanje Beograda". Priština pridruženi član Nato "Kurti nagrađen za nasilje nad Srbima". Uoči "Šumanovog foruma" u Briselu "EU računa na partnere sa zapadnog Balkana".

SRPSKI TELEGRAF - "Opozicija trči počasni krug", o lokalnim izborima koji će se održati 2. juna.

Teme