Web Analytics
Dačić: Ljude na lokalu interesuju i državna pitanja, SNS mi ne nameće novog direktora policije - BetaRS

Dačić: Ljude na lokalu interesuju i državna pitanja, SNS mi ne nameće novog direktora policije

Politika | 28.05.2024 | access_time 08:45
Dačić: Ljude na lokalu interesuju i državna pitanja, SNS mi ne nameće novog direktora policije
Foto: MUP
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da su predstojeći izbori lokalni ali da to ne znači da ljude na lokalu ne interesuju najznačajnija nacionalna i državna pitanja.

"Oni žele da znaju kakvu politiku bi opozicija vodila na nacionalnom planu. Stvari najbolje funkcionišu kada lokalne i državne vlasti rade zajedno", rekao je Dačić u intervjuu za Večernje novosti.

Na pitanje o ubistvu devojčice Danke Ilić čije telo još nije pronađeno, on je rekao da za sad nema nikakvih novosti u tom slučaju i da svi rade svoj posao.

Dačić, koji je ministar unutrašnjih poslova, odbacio je špekulacije da će mu Srpska napredna stranka (SNS) nametnuti novog direktora policije, navodeći da SNS i SPS ne funkcionišu po principu nametanja.

"Odredio sam da Dragan Vasiljević kao pomoćnik direktora policije rukovodi policijom dok se ne izabere direktor, a nadam se da ćemo u skorije vreme raditi na imenovanju direktora policije i raspisati konkurs. Ako bude potrebno, imanovaćemo još neke rukovodioce u sistemu MUP", rekao je Dačić.

Teme