Web Analytics
Stanković (NPS): Sprečićemo naprednjake na licu mesta ako pokušaju nepravilnosti tokom izbornog dana - BetaRS

Stanković (NPS): Sprečićemo naprednjake na licu mesta ako pokušaju nepravilnosti tokom izbornog dana

Politika | 28.05.2024 | access_time 12:40
Stanković (NPS): Sprečićemo naprednjake na licu mesta ako pokušaju nepravilnosti tokom izbornog dana
Foto: Beta/Miloš Miškov
Predstavnici koalicije "Biramo Niš" uradiće sve što je u njihovoj moći kako bi što više građana izašlo na birališta 2. juna, jer su ovo presudni izbori i za Niš i za celu Srbiju, izjavio je danas potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i kandidat za gradonačelnika Niša ispred te koalicije Đorđe Stanković.

Kako je saopšteno iz NPS, Stanković je za televiziju N1 rekao da će ta koalicija "sprečiti na licu mesta" predstavnike Srpske napredne stranke (SNS), ako pokušaju da izvrše bilo kakve nepravilnosti u toku izbornog dana.

"Imaćemo kontrolore i ljude koji će obilaziti biračka mesta. Ukoliko izlaznost, koja je važna zbog demokratije i slobodarskog duha, bude velika SNS će početi da pravi greške", kazao je Stanković.

Govoreći o razjedinjavanju opozicije, on je rekao da niko ne može da vrši pritisak na nekog da učestvuje u izbornom procesu i dodao da je njegova koalicija "jedna od najjačih opozicionih lista" u Srbiji.

"Dragana Sotirovska je bila najgora za Niš u ovih 12 godina i njen rejting je bio jako loš. Imali su opciju da zadrže nju ili da na listu stave potpune anonimuse. Izabrali su da naprave novu listu, sa novim ljudima, ali sa imenom Aleksandra Vučića. Pitanje je koja bi od ove dve opcije, bez njegovog imena, imala više procenata, a sumnjam da bi imali više od 20 odsto", rekao je on.

Stanković je istakao da je svima važno da se dese promene i da će, ako izlaznost na izborima 2. juna bude veća od 55 procenta, SNS postati istorija.

"U trenutnim okolnostima i sa resursima koje imamo dajemo sve od sebe. Toliko ljudi u Nišu se bori na terenu i rizikuje sve, jer veruju da u Nišu treba da bude formirana nova lokalna vlast. Nadam se da 2. jun može da bude datum kada ćemo konstatovati da opozicija ima većinu da formira novu lokalnu vlast. Ako se to ne desi došlo bi do političke krize u Nišu", istakao je Stanković.

On se osvrnuo i na pretnje koje su mu upućene pre nekoliko dana i kazao da od prvog dana njegovog bavljenja politikom postoji neka vrsta pritisaka na njega, njegovu porodicu i prijatelje.

"Bezbednost svih nas u ovoj državi je ugrožena. Nakon pretnji koje sam pre nekoliko dana dobio, lično se ne osećam nebezbedno, ali moja porodica i prijatelji su uplašeni. U prošlosti mi je opljačkana kuća, automobili su stajali ispred moje kuće, a ispod mojih kola su goreli papiri", kazao je Stanković.

Stanković je istakao da su predstavnici opozicije ukazivali na te probleme, ali da vlast uspešno degradira svaku moguću temu i da, ako je neko ugrožen, oni "nastavljaju da rade još gore stvari".

"Nakon što sam celu situaciju predočio javnosti, na pojedinim lokalnim televizijama u Nišu pojavio se video u kojem se targetiram kao izdajnik. Očigledno smatraju da ne treba da budem toliko medijski eksponiran. Pretnje su mi preneli prijatelji koji su za sebe uplašeni. Shvatio sam da sam morao da upozorim javnost šta se dešava, a šta će dalje biti, videćemo. Smatram da treba da mi se dodeli policijska zaštita", zaključio je Stanković.

Teme