Web Analytics
Pastor: SVM je vodio kampanju u 23 lokalne samouprave i održao 303 manifestacije u Vojvodini - BetaRS

Pastor: SVM je vodio kampanju u 23 lokalne samouprave i održao 303 manifestacije u Vojvodini

Vojvodina | 29.05.2024 | access_time 16:35
Pastor: SVM je vodio kampanju u 23 lokalne samouprave i održao 303 manifestacije u Vojvodini
prt.scr youtube
Nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da je ta stranka u proteklih manje od mesec dana vodila "veoma intenzivnu i pozitivnu kampanju" za lokalne izbore u 23 lokalne samouprave.

On je kazao novinarima u sedištu SVM  i da su organizovane 303 različite manifestacije na teritoriji Vojvodine, te da su sa građanima razgovarali i o budućem radu.

"Niko još nikada ovako intenzivnu kampanju nije vodio, ali to nije ništa novo, jer smo mi i van predizbornog perioda u stalnoj komunikaciji sa građanima", kazao je Pastor.

Kako je naveo, SVM je smatrao da je "izuzetno pošteno" da se njegovi predstavnici vide s građanima i da sumiraju rezultate u prethodne četiri godine.

Prema njegovim rečima, razgovorali su sa građanima i o tome šta bi trebalo uraditi u narednom periodu, ukoliko SVM bude imala priliku da ih zastupa.

Naveo je i da je SVM paralelno vodio i kampanju za izbore za Evropski parlament gde su, kako je dodao, molili sve koji imaju dvojno državljanstvo i pravo glasa u Mađarskoj da podrže Fides na tim izborima.

"Jedan od razloga je i to što je na listi Anamarija Viček, potpredsednica SVM i bivša državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Srbije", kazao je Pastor.

Kako je kazao, drugi razlog je taj da je strateški partner SVM u Mađarskoj Fides, kao što je za SVM u Srbiji, strateški partner Srpska napredna stranka.

Prema njegovim rečima, cilj im je da u Evropskom parlamentu bude što više poslanika koji zastupaju interese i vrednosne stavove kakve ima i "ogromna većina" vojvođanskih Mađara.

"Najviše se tamo (u Evropskom parlamentu) napadaju Mađarska i Srbija, i smatramo vrlo bitnim da kada se pojavljuju napadi na Srbiju, da imamo jednu autentičnu predstavnicu Srbije, ne samo vojvođanskih Mađara, koja može...da kaže šta je istina u vezi Srbije i položaja nacionalnih manjina u Srbiji", rekao je Pastor.

SVM će u 23 opština i gradova samostalno nastupati na lokalnim izborima 2. juna.

"Istakli smo građanima da smo mi jedna lokalpatriotska lista i da ne gledamo stvari usko stranački, niti usko nacionalno", rekao je Pastor.

Njegovu izjavu o tome da je SVM lokalpatriotska lista juče je prokomentarisao i nosilac koalicione liste "Aleksandar Vučić – Subotica sutra", Stevan Bakić, sa kim dele vlast u Subotici.

Bakić je, na završnoj konvenciji SNS, rekao da bi "voleo da im objasni šta podrazumeva pod tim lokalpatriotizmom", te naveo da su lokalpatritizam "investicije koje dolaze sa viših nivoa vlasti u ovaj grad, od kada je SNS u izvršnoj vlasti".

Bakić je još rekao da su do njih dolazile i poruke od nosioca liste SVM, misleći na Pastora, da "od ponedeljka više ništa neće više biti isto".

Na molbu Magločistača da prokomentariše ovu izjavu, Pastor je odbacio Bakićeve navode.

"Apsolutno nigde, nikada, nisam govorio o tome šta će biti od ponedeljka. Mi smo govorili o tome šta smo uradili i tražili smo podršku od građana za ono što želimo da uradimo", istakao je Pastor.

"SVM i SNS su bili, jesu i biće strateški partneri u Srbiji", zaključio je lider SVM.

Teme