Web Analytics
Kandidat Kreni-promeni za gradonačelnika Novog Sad: Ne dolazi u obzir saradnja sa SNS - BetaRS

Kandidat Kreni-promeni za gradonačelnika Novog Sad: Ne dolazi u obzir saradnja sa SNS

Politika | 30.05.2024 | access_time 09:25
Kandidat Kreni-promeni za gradonačelnika Novog Sad: Ne dolazi u obzir saradnja sa SNS
Kandidat za gradonačelnika Novog Sada pokreta "Kreni-Promeni" advokat Danilo Babić izjavio je danas da, u formiranju gradske vlasti posle izbora, ne dolazi u obzir bilo kakva saradnja sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i njihovim koalicionim partnerima, već samo sa opozicijom.

"Otvoreni smo za saradnju sa svim opozicionim listama, sa svima onima koji su spremni da prihvate naš program, a koji podrazumeva jednaka davanja za decu u svim vrtićima, mere za sprečavanje korupcije i očuvanje zelenih površina", rekao je Babić u intervjuu za list Danas.

"Iluzorno je očekivati da ćemo pod ovim autokratskim režimom dobiti regularne izborne uslove", rekao je Babić. "U takvoj situaciji jedini način da pobedimo jeste da, sportskim rečnikom, neregularnosti nadoknadimo boljom igrom. Bolja igra znači da se trudimo da dođemo do svakog dela grada i upoznajemo građane sa našim planom koji će promeniti Novi Sad", naglasio je.

Prema njegovim rečima, "uvid u birački spisak je onemogućen opoziciji u Novom Sadu i jasno je da je birački spisak kontaminiran".

"Međutim, uvereni smo da niko nije jači od građana Novog Sada i da kada izađemo masovno na izbore Novi Sad ima šansu da konačno pobedi. Na izborni dan u sprečavanju izbornih neregularnosti ključno je da sve opozicione liste deluju koordinisano", poručio je Babić.

On je objasnio i da su sva istraživanja pokazala da najveći doprinos promenama pokret Kreni-promeni daje ukoliko izađe samostalno na izbore.

"Sa kolegama sa drugih opozicionih lista razgovaramo prvenstveno o tome kako da zajedno sačuvamo glasove građana i sprečimo krađu", naveo je Babić.

Teme