Web Analytics
'Biramo Beograd': Cvijića je udario Vučić, glasajte 2. juna da se zaustavi nasilje - BetaRS

'Biramo Beograd': Cvijića je udario Vučić, glasajte 2. juna da se zaustavi nasilje

Politika | 30.05.2024 | access_time 12:25
'Biramo Beograd': Cvijića je udario Vučić, glasajte 2. juna da se zaustavi nasilje
Foto: Beta/Milan Obradović

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd" poručili su danas na protestu kod sedišta "Srpskog telegrafa", da novinara nedeljnika "Radar" Vuka Cvijića nije udario direktor tog lista Milan Lađević već predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pozvali građane da 2. juna izađu na izbore kako bi se nasilje zaustavilo.

"Ovo je još jedan udarac na medije, ovog puta fizički. Vlastima smeta što je Cvijić pisao o organizovanom kriminalu jer je danas organizovani kriminal država. Vučić promoviše nasilje tako da je ovaj napad izvršenje onoga što on govori", rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Prema njegovim rečima, samo građani mogu da stanu na put tom nasilju, jer drugi niko neće, napominjući da će se to uraditi vaninstitucionalno ako ne bude moguće institucionalno.

Poslanik Zeleno-levog fronta Raromir Lazović rekao je da je "napad na borca za istinu Cvijića pokazao duboku povezanost režimskih medija sa nasiljem".

"Do sada su sve koji se usude da javno iskažu svoj stav o problemima u društvu provlačili kroz blato, kroz tabloide laži, a sada osećaju da mogu i da fizički nasrnu na novinara koji radi profesionalno", rekao je Lazović.

Prema njegovim rečima, ovo "nije izlovani incident već slika duboke povezanosti onog dela društva koji kontroliše Srpska napredna stranka (SNS) sa nasiljem".

Kandidat koalicije za gradonačelnika Dobrica Veselinović je rekao da jučerašnji napad na Cvijića potvrđuje da "nasilje, bahatost i primitivizam dolaze iz vrha vasti" i pozvao građane da dobro razmisle kad glasaju u kakvom abijentu žive.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je poručio da se "ne sme ćutati na nasilje vlasti već je neophodan otpor kao 1941," jer vlast drži društvo kao "okupator".

"Nećemo više mirno šetati", rekao je Jovanović, i pozvao Lađevića na "koji god hoće duel"i da će mu adekvatno odgovoriti ako ga udari.

Predsednik Pokrata slobodnih građana Pavle Grbović je naglasio da se tabloidima u Srbiji "upravlja" sa Andrićevog venca, gde je sedište predsednika države.

Predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović je istakao da je napad na Cvijića "pokazna vežba" kako u Srbiji prolazi svaki slobodno misleći čovek jer postaje "glineni golub u naprednjačkom mraku".

Ceo video materijal pogledajte OVDE.

Teme