Web Analytics
Golman Reala Lunin bolestan, neizvestan za finale Lige šampiona - BetaRS

Golman Reala Lunin bolestan, neizvestan za finale Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 31.05.2024 | access_time 14:30
Golman Reala Lunin bolestan, neizvestan za finale Lige šampiona
Golman fudbalera Real Madrida Andrij Lunin ima grip i mogao bi da propusti finalnu utakmicu Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda.

Lunin je branio veći deo sezone i pomogao ekipi da osvoji šampionsku titulu u Španiji i plasira se u finale Lige šampiona. On je na golu zamenio Tiboa Kurtou, koji se nedavno vratio na teren posle gotovo devetomesečne pauze zbog povrede kolena.

Ukrajniski golman je na društvenim mrežama naveo da ima grip i da neće moći da se pripremi za finale.

"Tužan sam što moram da kažem da neću moći da se pripremim za najvažniju utakmicu u sezoni i najvažniju utakmicu u mom životu sa mojom ekipom. Hvala svima na porukama podrške i ohrabrenja", rekao je on.

Ni Lunin ni klub nisu izričito naveli da će Ukrajinac propustiti utakmicu.

Trener Reala Karlo Ančeloti je u ponedeljak rekao da Lunin ima groznicu i da nije mogao da trenira. Golman je ostao u Madridu, a ekipa je danas otputovala u London.

Klub je saopštio da će se Lunin priključiti ekipi u subotu, nekoliko sati pre utakmice koja se igra od 21 čas na londonskom Vembliju.

Kurtoa je pokidao ligamente levog kolena u avgustu, samo dva dana pre početka sezone. On se na teren vratio početkom maja i bio starter u utakmici protiv Kadisa, u kojoj je Real pobedom 3:0 i obezbedio 36. šampionsku titulu.

Belgijski golman je igrao u finalima i bio uspešan, nakon što je osvojio Ligu šampiona sa Realom, FA kup sa Čelsijem, Ligu Evropa sa Atletiko Madridom, po trofej u Kupu kralja sa Realom i Atletikom.

Lunin je branio u polufinalu Lige šampiona protiv Bajerna, a odbranio je dva jedanaesterca u četvrtfinalu protiv branioca titule Mančester sitija.

Golman Borusije Dortmund Gregor Kobel rekao je ove nedelje da će njegovoj ekipi biti teško da savlada čuvare mreže Reala.

"Kurtoa je dokazani vrhunski svetski golman. Mislim da je i pored ove povrede, jedan od najboljih golmana na svetu. Lunin je odigrao zaista dobru sezonu. Ne mislim da će biti velika razlika u tome ko će biti na golu, ali ko zna... Imaju dva kvalitetna golmana", naveo je Kobel.

Real je rekorder sa 14 titula evropskog prvaka, a Dortmun je najvredniji evropski klupski trofej osvojio jednom, 1997. godine.

Teme