Web Analytics
Pojačana bezbednost oko stadiona Vembli uoči finala Lige šampiona - BetaRS

Pojačana bezbednost oko stadiona Vembli uoči finala Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 01.06.2024 | access_time 16:45
Pojačana bezbednost oko stadiona Vembli uoči finala Lige šampiona
Britanske vlasti pojačale su bezbednost oko londonskog stadiona Vembli uoči večerašnjeg finala Lige šampiona između fudbalera Real Madrida i Borusije iz Dortmunda.

Organizatori žele da spreče da se ponovi situacija od pre tri godine kada je oko 2.000 navijača bez ulaznica pokušalo da uđe na Vembli na utakmicu Engleske i Italije u finalu Evropskog prvenstva.

Organizatori su angažovali 2.500 redara, najviše u istoriji Vemblija i uložili dodatnih pet miliona funti za bezbednost, uključujući i nove ograde, poboljšane brave na vratima i unutrašnju kontrolnu sobu za bolje praćenje ponašanja navijača. Redari će na uniformama nositi kamere.

Metropolitan policija će na dužnosti širom Londona imati 2.000 policajaca, uključujući 400 iz policijskih snaga van grada. Osim na finalu, policija će voditi računa i o bezbednosti u navijačkim zonama i na nepovezanim protestima.

"Želimo da navijači koji dođu u posetu Londonu na ovaj fantastičan događaj imaju bezbedno iskustvo. Biće vidljivo prisustvo policije i redara ne samo oko Vemblija već i u navijačkim zonama i drugim događajima", navodi se u saopštenju policije.

Navijači Borusije iz Dortmunda biće u zoni u Hajd parku, a navijači Real Madrida na lokaciji u blizni reke Temze. Oba kluba dobila su po 25.000 ulaznica.

Navijačima će biti dozvoljeno da uđu na stadion četiri sata pre početka utakmice, umesto kao do sada dva sata ranije.

"Naučili smo lekcije i preduzeli smo dodatne mere", rekao je direktor turnira i događaja u Fudbalskom savezu Engleske Kris Brajant.

Teme