Web Analytics
U Bujanovcu opozicioni Front za promene proglasio pobedu - BetaRS

U Bujanovcu opozicioni Front za promene proglasio pobedu

Politika | 03.06.2024 | access_time 08:40
U Bujanovcu opozicioni Front za promene proglasio pobedu
Foto: Beta/Saša Đorđević
Opozicioni Front za promene, koji vode Arber Pajaziti i Driton Redžepi, proglasio je noćas pobedu na lokalnim izborima u Bujanovcu sa oko 3.200 glasova, kako tvrde da imaju, objavio je portal Bujanovačke,rs.

Tu koaliciju čine tri opozicione albanske strake - Alternativa za promene, Pokret za Bujanovac i Demokratska unija Albanaca.

Aktuelnu lokalnu vlast u Bujanovcu čini Demokratska partija Nagiba Arifija, Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua.

Te vladajuće stranke su ranije dogovorile postizbornu koalicju, ali po nezvanilčnim rezulatima današnjih iozbora , za to neće imati dovoljan broj glasova, odnosno mandata.

Srpska zajednica će gotovo sigurno imati manje od 13 odbornika koliko je imala u prošlom sazivu skupštine.
Bujanovače.rs prenose da je sa PDP-om je, takođe po nezvanični rezultatima, po broju glasova praktično izjednačena koalicija oko Srpske napredne stranke. 

Sledi Demokratska partija sa oko 2.300 glasova i Grupa građana "dr Dejan Stojanović Meče" koja je dobila oko 2.100 glasova.

Partija za demokratsko delovanje  takođe ima oko 2.100 glasova dok je Stranka pravde i pomirenja koja je okupila Rome dobila je oko 1.100 glasova.

U izbornom štabu liste Promene sad, za naše selo, za naš grad koju je predvodio Saša Arsić su kazalai da imaju 650 glasova, što bi trebalo da bude dovoljno za jedan odbornički mandat. 

Za Grupu građana Nenada Tasića Tase i Gorana Taškovića Šilje nema podataka o izbornim rezulatima

Poredeći sa izborima 2020. , najviše glasova izgubila je koalicija oko SNS, koja je na ovim izborima išla sa Stojančom Arsićem, pišu Bujanovačke.

On i SNS su na prošlim izborima zajedno dobili 6.700 glasova, a sada 3.600 manje.

Teme