Web Analytics
Poljoprivrednici sedam udruženja sutra sa ministrom o subvencijama i uvozu mleka - BetaRS

Poljoprivrednici sedam udruženja sutra sa ministrom o subvencijama i uvozu mleka

Ekonomija | 04.06.2024 | access_time 14:35
Poljoprivrednici sedam udruženja sutra sa ministrom o subvencijama i uvozu mleka
Foto: Beta/Dragan Gojic

Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika Srbije sutra će u Vladi Srbije razgovarati sa resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem o neisplaćenim subvencijama i uvozu mleka, rekao je danas vlasnik farme krava u opštini Kovin Dejan Trajković.

On je, za Betu, rekao da je sastanak zatražen pre sedam dana, a povod za zahtev za razgovor je što sumnjaju da su dodeljene dozvole za uvoz mleka, a na šta upućuje činjenica da su otkupljivači najavili smanjenje otkupnih cena mleka.

"Otkupljivači mleka najavljuju smanjenje cena mleka, a razlog bi mogao biti dodela dozvola za uvoz tog prehrambenog proizvoda", rekao je Trajković.

Dodao je da svi poljoprivrednici još nisu dobili 18.000 dinara subvencija po hektaru, a da se za isplatu druge polovine od oko 18.000 dinara za sertifikovano seme nezvanično govori da nema novca u budžetu.

Trajković je rekao da se ne zna šta će biti ni sa zahtevom o isplati subvencije od 100.000 dinara za uzgoj domaćih junica.

Zahtev za razgovor uputili su predstavici udruženja "Stig" Požarevac, "Složni Pidikanci, Bavanište", "Brestovački ratari", "Naše mleko", "Severni Banat, Kikinda", "Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja", "Spas" i Opstanak stočara zapadne Srbije".

Teme