Web Analytics
Preko 200 multinacionalnih kompanija na sajmu koji promoviše otvaranje centralne Kine - BetaRS

Preko 200 multinacionalnih kompanija na sajmu koji promoviše otvaranje centralne Kine

Ekonomija | 05.06.2024 | access_time 12:55
Preko 200 multinacionalnih kompanija na sajmu koji promoviše otvaranje centralne Kine

Foto: Posetioci gledaju traktor bez vozača sa 5G+ pogonom na vodonik tokom 13. sajma investicija i trgovine u centralnoj Kini (Expo Central China 2024) u Čangši, centralna kineska provincija Hunan (Sinhua/Chen Sihan)

Preko 200 multinacionalnih kompanija učestvuje na 13. sajmu investicija i trgovine u centralnoj Kini (Expo Central China 2024), koja se održava da bi se olakšala trgovina i ulaganja u centralnom regionu zemlje, piše Sinhua.

Ovogodišnji sajam je u Čangši, glavnom gradu centralne kineske provincije Hunan, i privukao je učešće preko 1.000 preduzeća iz 32 zemlje i regiona, naveli su organizatori.

"Otvaranje i inovacije za rast centralne Kine" je tema ovogodišnjeg sajma koji ima izložbenu površinu od približno 40.000 kvadratnih metara. Uključuje različita područja koja pokrivaju oblasti kao što su digitalne finansije, niske ekonomije i biomedicina.

Centralni region Kine sastoji se od šest provincija Šansi, Henan, Anhui, Hubej, Hunan i Đijansi. Kina je istakla potrebu da se ubrza uspon njenog centralnog regiona u okviru napora da promoviše koordiniran regionalni razvoj.

Ekspo centralna Kina 2024 je počeo 31. maja a završen je 2. juna, sa četiri glavne aktivnosti i više od 20 tematskih aktivnosti i poseta lokacijama. Organizatori su takođe organizovalii okrugli sto za prisutne multinacionalne kompanije, kao i upoznavanje za predstavnike multinacionalnih kompanija i vladinih odeljenja Hunana, zone ekonomskog razvoja i visokotehnološke zone tih firmi.

Centralni region Kine, poznat po poljoprivredi, energetici i industriji proizvodnje opreme, ubrzava izgradnju modernog industrijskog sistema. Takođe koordinira svoju transformaciju i unapređenje tradicionalnih industrija, neguje i razvija nove industrije i planira budući industrijski razvoj.

Od svog pokretanja 2006. godine, Ekpo Central China je igrao važnu ulogu u promovisanju koordinisanog razvoja regionalne ekonomije i širenju otvaranja regiona.

Prema objavljenim podacima, na 12. sajmu centralne Kine potpisana su ukupno 433 projekta, od kojih je 25 uključivalo strane investicije.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT