Web Analytics
Predstavljanje najboljih praksi zaštite životne sredine u EU u Dorćol placu - BetaRS

Predstavljanje najboljih praksi zaštite životne sredine u EU u Dorćol placu

Životna sredina | Izvor: Beta | 05.06.2024 | access_time 14:45
Predstavljanje najboljih praksi zaštite životne sredine u EU u Dorćol placu
Foto: Puls Evrope
Povodom obeležavanja Zelene nedelje, projekat "Puls Evrope – Medijske posete EU" i Delegacija EU u Srbiji će sutra u Dorćol placu organizovati događaj pod nazivom "Koliko je zelena Evropa - prezentacija najboljih praksi zaštite životne sredine u EU".

Na događaju će biti prikazan film "Zelena Evropa" u produkciji RTS-a, koji je kompilacija medijskih izveštaja iz šest zemalja EU čiji je fokus na zaštiti životne sredine, proizvedenih uz podršku projekta Puls Evrope.

Posle projekcije filma biće održana panel diskusija o tome šta je EU učinila za svoje države članice u oblasti zaštite životne sredine, kao i gde se Srbija danas nalazi u svojim naporima da dostigne evropske standarde, uz finansijsku pomoć EU.

U diskusiji će učestvovati autorka filma, urednica RTS-a Dragana Živojnović, programski menadžer Delegacije EU Antoan Avinjon, projektni menadžer Beogradske otvorene škole Lazar Jovčić i urednica Ekolista Majda Adlešić,

U okviru događaja napravljena je i izložba fotografija koja prikazuje najvažnije podatke o standardima i politikama zaštite životne sredine u nekoliko zemalja EU.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina