Web Analytics
Đurić i Brnabić razgovarali sa ambasadorkom Nemačke - BetaRS

Đurić i Brnabić razgovarali sa ambasadorkom Nemačke

Politika | 05.06.2024 | access_time 16:15
Đurić i Brnabić razgovarali sa ambasadorkom Nemačke
BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE
Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarali su danas, na odvojenim sastancima, sa ambasadorkom Nemačke u Beogradu Anke Konrad o kontinuitetu bilateralne i intenziviranju parlamentarne saradnje.
 
Konrad je tokom sastanka sa Brnabić pohvalila postignute rezultate u oblastima ekonomije i vladavine prava i rekla da su oni ključni za napredak na putu evropskih integracija, navodi se u saopštenju skupštine koje dodaje da je ambasadorka pohvalila i napore Srbije u implementaciji preporuka ODIHR-a.
Đurić i Brnabić razgovarali sa ambasadorkom Nemačke
BETAPHOTO/Narodna skupstina Republike Srbije/Pedja Vuckovic
Nemačka ambasadorka je izjavila da će aganžman Brnabić na novoj funkciji "doprineti daljem unapređenju bilateralnih odnosa" dok je predsednica Skuoštine kazala da je partnerstvo sa Nemačkom od izuzetnog značaja i da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje.
 
Brnabić je kazala da je parlamentarna saradnja između Srbije i Nemačke veoma razvijena i da njeno intenziviranje ima poseban značaj u procesu evropskih integracija, navodi saopštenje Skupštinje.
 
"U današnjem susretu Đurića i Konrad razmenjena su mišljenja o kontinuitetu bilateralne saradnje i jačanju ekonomskog partnerstva dveju zemalja uz konstataciju srpskog šefa diplomatije da Srbija želi dalje unapređenje odnosa sa Nemačkom iako je politički dijalog između visokih i najviših zvaničnika redovan i sadržajan", navodi se u saopštenju MSP.
 
U kontekstu regionalnog prisustva, ministar je dodao i da je Srbija entuzijastična po pitanju učešća u regionalnim inicijativama i procesima, gde ceni nemački doprinos i podršku, posebno "Berlinskom procesu kao veoma dobrom forumu za jačanje saradnje, unapređenje procesa pomirenja i podsticanje regionalnog razvoja".

Teme