Web Analytics
Morinjova godišnja plata u Fenerbahčeu 10,5 miliona evra - BetaRS

Morinjova godišnja plata u Fenerbahčeu 10,5 miliona evra

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 05.06.2024 | access_time 18:55
Morinjova godišnja plata u Fenerbahčeu 10,5 miliona evra
Turski fudbalski klub Fenerbahče saopštio je danas da će novi trener Žoze Morinjo primati platu od 10,5 miliona evra godišnje, nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor.

Fenerbahče je danas otkrio cifru kako bi obavestio berzu, tri dana pošto je portugalski trener predstavljen hiljadama navijača na stadionu u Istanbulu.

Klub nije pomenuo eventualne bonuse u Morinjovom ugovoru.

Morinjov zadatak biće osvajanje šampionske titule u Turskoj, što Fenerbahče nije uspeo od 2014. godine. Prošlog meseca u borbi za titulu bolji je bio gradski rival Galatasaraj.

Fenerbahče će u julu igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Morinjo je bez posla od januara otkako je dobio otkaz u Romi, a nije radio van pet najboljih evropskih liga od 2004. godine, kada je napustio Porto posle osvajanja Lige šampiona i preuzeo Čelsi.

Portugalski 61-godišnji trener osvojio je osam šampionskih titula u Engleskoj, Italiji, Portugalu i Španiji - tri sa Čelsijem, dve sa Interom, dve sa Portom i jednu sa Real Madridom.

On je osvojio i pet evropskih trofeja, uključujući tri Lige šampiona sa Interom i Portom, Ligu konferencija sa Romom i Ligu Evropa sa Mančester junajtedom. Trenirao je i Totenhem sa kojim nije osvojio trofej.

Teme