Web Analytics
Stefanović (SSP): Bilčik odlazi u penziju, tokom mandata pružao podršku SNS-u - BetaRS

Stefanović (SSP): Bilčik odlazi u penziju, tokom mandata pružao podršku SNS-u

Politika | 06.06.2024 | access_time 14:20
Stefanović (SSP): Bilčik odlazi u penziju, tokom mandata pružao podršku SNS-u
Foto: Beta/Milan Obradović
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović kazao je da izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik "odlazi u penziju" i ocenio da je njegov mandat obilovao relativizacijom stanja u Srbiji i podrškom aktuelnoj vlasti Srpske napredne stranke (SNS).

On je u pisanoj izjavi ocenio da nisu tačne Bilčikove tvrdnje da je politička situacija u Srbiji bolja i mirnija nego ranije.

"Još je cinično dodao kako mu je žao opozicije koja nije učestvovala na lažnim izborima 2. juna u Beogradu. Nemojte nas žaliti. Mi nismo pristali na krađu izbora koju sprovode Vaši prijatelji iz SNS. Treba eventualno da, ako budete imali nagli napad savesti, žalite sebe jer ste sve vreme podržavali organizovani kriminalni režim koji je uz to i potpuno antievropski", kazao je Stefanović.

Po njegovim rečima, SNS i Vučić ne žele Srbiju u EU.

"Siguran sam da Vam nije žao građana Srbije na čije maltretiranje, masovnu kupovinu glasova, progon i ucene od strane režima žmurite godinama. Uostalom, nećete ovde živeti Vi. Ono što će ovde živeti zauvek i kad uskoro osvojimo svoju slobodu i normalnost, biće sramotno sećanje na Vašu misiju", zaključio je Stefanović.

Teme