Web Analytics
Sferopulos: Zaslužili smo titulu - BetaRS

Sferopulos: Zaslužili smo titulu

Kosarka | Izvor: Beta | 06.06.2024 | access_time 20:10
Sferopulos: Zaslužili smo titulu
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da je njegova ekipa pokazala da je spremna da igra dobru košarku i da je zaslužila šampionsku titulu u Super ligi.

"Srećan sam što smo osvojili titulu, dobili smo prvi meč, nažalost drugi se nije završio. Poslednjih meseci pokazali smo da smo spremni da igramo jako dobru košarku i kako je sve išlo, mislim da smo to zaslužili", rekao je Sferopulos posle ceremonije dodele trofeja u Hali Aleksandar Nikolić za televiziju Arena sport.

Košarkaši Zvezde odbranili su šampionsku titulu u Super ligi Srbije, pošto su u finalnoj seriji pobedili Partizan 2:0.

Zvezda je prvu utakmicu u ponedeljak kao domaćin dobila 89:88, a sinoćnju utakmicu dobila je službenim rezultatom 20:0, posle kontroverznih dešavanja u Beogradskoj areni.

"Prvo čestitam igračima, stručnom štabu, menadžmentu, organizaciji, predsedniku kluba. Igrači su pokazali glad za osvajanjem trofeja, stvorili smo porodičnu atmosferu", naveo je grčki trener.

Upitan je o sličnostima i rivalitetima u srpskoj i grčkoj košarci.

"To su vrlo slične situacije, veliko je rivalstvo između nas i Partizana, kao i između Olimpijakosa i Panatinaikosa", naveo je Sferopulos.

Za najkorisnijeg igrača finalne serije proglašen je košarkaš Zvezde Dejan Davidovac.

"Drago mi je što smo osvojili titulu. Možda nije baš na najbolji način, voleo bih da se to desilo na terenu. Ali drago mi je da smo osvojili i ovaj trofej, čestitam ekipi", rekao je on.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić rekao je da nikada nije doživeo situaciju koja se desila u ovoj finalnoj seriji, misleći na dešavanja u drugoj utakmici u Beogradskoj areni.

"Završili smo sezonu trećim trofejom u sezoni. Situacija jeste specifična. Za ovih 13 godina u Crvenoj zvezdi bilo je raznih situacija, ali nismo imali ovaku, uspeo sm i ovo da doživim. Na lep način završavamo sezonu, idemo na više nego zasluženi odmor", rekao je Lazić.

Zvezda je ove sezone osvojila tri trofeja, titule u ABA ligi i Super ligi i Kup Radivoja Koraća.

Teme