Web Analytics
Ministar poljoprivrede: Postignut dogovor da početna otkupna cena malina bude 250 dinara - BetaRS

Ministar poljoprivrede: Postignut dogovor da početna otkupna cena malina bude 250 dinara

Ekonomija | 07.06.2024 | access_time 13:45
Ministar poljoprivrede: Postignut dogovor da početna otkupna cena malina bude 250 dinara
Foto: Beta/Dragan Gojić
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da je postignut dogovor sa većinom proizvođača i otkupljivača malina da početna otkupna cena tog voća bude 250 dinara po kilogramu.

"Na sastanku 31. maja postignut je dogovor i o podeli zarade od izvoznih cena malina u odnosu 60 prema 40 odsto u korist proizvođača", rekao je Martinović na konferenciji za medije.

Dodao je da su na tom sastanku, osim proizvođača i otkupljivača prisustvovali i predstavnici ministarstava finansija i trgovine, Uprave carina, Privredne komore Srbije i predsednik Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije Marijan Rističević.

Martinović je istakao da država ne može da određuje cene, već je samo posrednik u pregovorima između proizvođača i otkupljivača i apelovao na otkupljivače da prema postignutom kompromisu, početna otkupna cena bude 250 dinara po kilogramu.

On je rekao da će očekuje da cena maline ove godine bude visoka zbog tog što su mrazevi tokom aprila i nedavno neverme, praćeno gradom, uništili deo roda.

Teme